Competiţii importante amânate

26 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Dutch chess player Anish Giri (C) walks past as Russian chess player Ian Nepomniachtchi (R) plays against Chinese chess player Liren Ding (L) during the 8th round at the 81st edition of the Tata Steel Chess Tournament in IJmuiden on January 20, 2019. (Photo by Koen Suyk / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Nicolae Gavrea

Turneul Candidaţilor pentru titlul de campion mondial la şah, de la Ekaterinburg (Rusia), se suspendă în contextul pandemiei de coronavirus şi a deciziei Guvernului de la Moscova, care întrerupe traficul aerian cu alte ţări.

”Federaţia Internaţională de şah nu poate continua turneul fără garanţii pentru întoarcerea acasă a jucătorilor şi oficialilor în siguranţă şi la timp util”, a menţionat într-o postare din această dimineaţă preşedintele FIDE Arkadi Dvorkovich.
Turneul va fi continuat mai târziu. Datele exacte vor fi anunţate imediat, după ce situaţia globală legată de pandemia COVID-19 va permite. Rezultatele celor şapte runde jucate rămân valabile, iar turneul va fi reluat în aceeaşi componenţă începând cu jocurile din runda a 8-a. În momentul de faţă, lider este rusul Ian Nepomniaşci.
De asemenea, Federaţia Internaţională de Atletism a decis, alături de Guvernul statului Kenya şi de Federaţia Kenyană de Atletism, să amâne disputarea Campionatelor Mondiale de Atletism U20.
Competiţia trebuia să aibă loc în perioada 7-12 iulie, la Nairobi, dar pandemia de coronavirus face imposibilă disputarea ei.
Federaţia Internaţională de Atletism va ţine în permanenţă legătura cu organizatorii şi, de îndată ce lucrurile vor reveni la normal, va anunţa noua perioadă de desfăşurare a competiţiei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sportivi infectaţi la turneul de box de la Londra

Preşedintele Federaţiei Turce de Box, Eyup Gozgec, a declarat că doi sportivi şi antrenorul lor s-au infectat cu coronavirus la...

Secția de oncologie a spitalului devean, închisă. Doi medici depistați pozitiv cu noul virus

Miercuri, 25 martie 2020, conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva a dispus intrarea în carantină a Secției de Oncologie...

CJ Hunedoara, alături de primăriile vulnerabile în contextul pandemiei

Pentru că este nevoie ca primăriile să fie ajutate, astfel ca, la rândul lor să ajute cetăţenii, Consiliul Judeţean Hunedoara...

Închide