Spitalul Judeţean rămâne unitatea pentru tratarea COVID-19. Spitalele din Hunedoara, Orăştie, Vulcan şi Lupeni, desemnate spitale de suport

31 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Ministerul Sănătăţii, pe baza analizei la nivelul fiecărui judeţ a capacităţilor de îngrijire a pacienţilor, a elaborat lista cu spitalele de suport pentru pacienţii COVID-19 pozitiv.
Prin Ordinul de Ministru, publicat ieri, marţi, în Monitorul Oficial, cu privire la Planul de măsuri pentru pregătirea pregătirea spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-Cov 2, în judeţul Hunedoara, spitale de suport au fost desemnate următoarele unităţi sanitare: Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, Spitalul Municipal Orăştie, Spitalul Municipal Vulcan, Spitalul Municipal Lupeni. În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID 19 care necesită îngrijiri medicale şi pentru alte patologii.
De asemenea, potrivit deciziilor autorităţilor sanitare naţionale, la Spitalul Judeţean de Urgenţă vor fi în continuare trataţi pacienţi cu COVID 19.
Totodată, la solicitarea prefectului judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, conducerea S.J.U. Deva a prezentat ieri un Plan de măsuri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva în vederea gestionării infecţiei cu COVID 19. Potrivit documentului întocmit de managerul S.J.U. Silviu George Didilescu şi de directorul medical dr. Claudiu Florian Antal, planul cuprinde, printre alte măsuri urgente, redimensionarea, modificarea şi recompartimentarea unor spaţii care vor respecta întocmai circuitul epidemiologic al pacienţilor, vor avea spaţii de decontaminare etc.
În ultimele 24 de ore a fost urgentată activitatea de achiziţii privind diferite materiale sanitare de protecţie, medicamente sau tehnică medicală strict necesare personalului medical şi pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
(Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
S-au încăierat pe stradă

Trei bărbaţi puşi pe scandal au fost sancţionaţi de poliţişti cu câte o amendă de 5.000 de lei, dar sunt...

Situaţia infecţiilor cu COVID-19 în judeţ şi la nivel naţional

Ieri, 31 martie, în judeţul Hunedoara se aflau în carantină 186 de persoane, iar în izolare 2.984 de persoane.

Insemex Petroşani organizează cursuri de specialitate online

Şi activitatea specialiştilor de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani...

Închide