; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva are ser antiviperin

21 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Maximilian Gânju

Cea mai mare unitate medicală din judeţ şi-a refăcut stocul cu ser antiviperin, după ce în capitala judeţului a apărut primul caz de muşcătură de viperă.

Un copil de 13 ani a fost muşcat de şarpele veninos şi după ce a primit antidotul la SJU Deva, a fost trimis către o clinică din Timişoara. ”Având în vedere atenţionarea cu privire la prezenţa pe teritoriul judeţului Hunedoara a viperei comune (v. berus), care deţine un puternic venin, precizăm că Spitalul Judeţean din Deva a luat măsurile necesare privind aprovizionarea cu antidotul necesar în cazul muşcăturilor de vipere şi are în dotare ser antiviperin pentru a interveni de urgenţă”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.
”Este foarte important ca hunedorenii să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă, modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură. Într-adevăr, spitalul nostru are în stoc ser antiviperin în caz de urgenţă”, a declarat şi Delia Băda, managerul SJU Deva.
În cazul unei muşcături de viperă, pacientul trebuie transportat de urgenţă la spital pentru administrarea serului antiviperin. Efectele unei muşcături de şarpe veninos variază în funcţie de vârstă, condiţia fizică şi starea de sănătate a victimei.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal. CS Hunedoara a pierdut amicalul de la Turda

Echipa CS Hunedoara a avut programat sâmbătă la Turda cel de al treilea meci amical de pregătire pentru noul sezon...

Lupte libere. Deveanca Denisa Fodor, pe podium la Reşiţa

Federaţia Română de Lupte a organizat la finalul săptămânii trecute în Reşiţa întreceri din cadrul finalei Campionatului Naţional de Lupte...

Cupa Hăşdat- Hunedoara. Câştigătorii competiţiei

CS Autokarting Hunedoara în colaborare cu Automobil Clubul Român filiala judeţului Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei municipiului...

Închide