; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Internet WiFi în spaţiile publice din Veţel

21 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Comisia Europeană finanţează achiziţia şi instalarea de către primării a unor puncte de acces gratuit la internet wifi în spaţiile publice. Datorită programului WiFi4EU, comunităţile locale vor putea oferi conexiune de înaltă calitate cetăţenilor şi vizitatorilor. La Veţel, se aşteaptă oferta tehnică pentru implementarea acestui demers.

„Este o şansă pentru a dezvolta partea tehnologică, partea inovativă în rândul comunităţii. Plus că este absolut gratuită. Finanţarea se realizează pe bază de cupoane în valoare de 15.000 de euro fiecare. Ne vom concentra pe satele de jos, pretându-se mai bine. Avem doi-trei operatori cu fibră optică pentru televiziune la nivel de comună, dintre care unul oferă şi telefonie fixă. În rest, telefonia mobilă este omniprezentă. Oamenii au acces la Internet în special de la marile companii de telefonie mobilă. Avem şi Biblionet, dar se pare că a pierdut teren, nu prea vin mulţi pentru a vorbi cu familia sau rudele plecate din ţară ori pentru a citi sau a se documenta online. Copilaşii vor jocuri şi au alte preocupări“, a spus Ioan Henţiu (foto), primarul comunei Veţel.
De precizat că peste 8.000 de primării din UE (inclusiv România) vor beneficia de investiţii de peste 120 milioane de euro pentru puncte de acces Wi-Fi gratuit. Acestea vor fi active în parcuri, pieţe publice, spitale etc. Astfel, autorităţile locale care nu au instalate puncte de acces, dar îşi doresc, trebuie să ceară să facă parte din planul WiFi4U.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva are ser antiviperin

Cea mai mare unitate medicală din judeţ şi-a refăcut stocul cu ser antiviperin, după ce în capitala judeţului a apărut...

Fotbal. CS Hunedoara a pierdut amicalul de la Turda

Echipa CS Hunedoara a avut programat sâmbătă la Turda cel de al treilea meci amical de pregătire pentru noul sezon...

Lupte libere. Deveanca Denisa Fodor, pe podium la Reşiţa

Federaţia Română de Lupte a organizat la finalul săptămânii trecute în Reşiţa întreceri din cadrul finalei Campionatului Naţional de Lupte...

Închide