Comunitate

Spitalul din Orăştie va avea compartiment de Oncologie

07 Orastie - Spitalul  0530Magdalena Şerban

Spitalul din Orăştie trebuie să treacă „pe plus“ prin investiţiile prognozate de municipalitate. Aceasta este una dintre dorinţele primarului municipiului, Ovidiu Bălan, sătul ca în fiecare lună să susţină financiar unitatea medicală, din bani de la bugetul local. Prin urmare, a venit cu planuri de măsuri.
„Am început amenajarea a două cabinete de Oncologie şi vom scoate la concurs postul de medic oncolog. O să introducem aceste cabinete în Programul Naţional de Oncologie, fiind vorba de un compartiment nou-înfiinţat. E un program al Ministerului Sănătăţii, nu ţine de Casa de Sănătate. Am făcut o simulare şi astfel, ne-ar creşte veniturile lunare cu 60.000-70.000 de lei. Apoi, vom cere internare de zi, prin Ambulatoriu. Plus că urmează să primim toată aparatura nouă pentru partea de Ambulatoriu, în valoare de 2,2 milioane de lei, urmând să fie introdusă şi ea în contractul cu Casa, crescându-ne beneficiile materiale şi de aici. Astfel, preconizăm că dacă îndeplinim aceste obiective, din 2014, spitalul nostru va trece pe plus. Luna aceasta, de exemplu, am ajuns la un minus de 45.000 de lei diferenţa dintre venituri şi cheltuieli. Arieratele vin din urmă, undeva la 500.000 de lei cu tot cu facturile restante. Dacă le achităm, vom ajunge pe zero”, dă asigurări edilul şef din Orăştie.
De precizat că Spitalul din Orăştie se va înnoi cu peste 40 de aparate medicale, în urma câştigării eligibilităţii de finanţare a programului european „Modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat“.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura