Comunitate

Dobra: Lemnele de foc sunt puţine, iar banii pentru asistaţii social întârzie

07 padurean ovidiu (1)Magdalena Şerban

Primarul din Dobra, Ovidiu Pădurean (foto), consideră că în viaţă, ce iei cu o mână, dai cu cealaltă. Aşa se face că numărul localnicilor asistaţi social la nivel de comună şi a însoţitorilor persoanelor cu handicap a scăzut în 2013, dar ironia sorţii este că în aceste condiţii, există restanţe la plata indemnizaţilor.
„Avem în jur la 20 de asistaţi social, mai puţini decât în anii trecuţi. Cât priveşte persoanele cu handicap, sunt nouă dosare. Erau mult mai mulţi pe vremuri, aşa că anchetele s-a făcut într-un mod mai riguros. Nu se poate ca un om care se deplasează pe propriile picioare sau merge la strâns de fân să declare că are nevoie de însoţitor. Din păcate, plăţile către persoanele cu handicap se află în întârziere cu două luni. Dar se va remedia şi acest lucru”, dă asigurări primarul Ovidiu Pădurean.
Cât priveşte subvenţiile acordate pentru căldură, acestea nu sunt în număr foarte mare, raportat la populaţia comunei, care depăşeşte 3.500 de suflete. „Beneficiază de subvenţii un număr de 109 localnici, pe lângă cei cu dosare sociale, mai intrând în discuţie şi cei cu venituri mai mici sau egale cu plafonul impus prin lege. Primăria are puţine hectare de pădure în proprietate şi abia ne descurcăm cu necesarul de lemne pentru şcoli, grădiniţe, căminele culturale, sala de sport şi instituţia noastră, plus dispensarul medical aflat în incinta primăriei, cabinetul stomatologic şi biblioteca”, mai arată primarul. Potrivit acestuia, ar dori să-i ajute cu mici cantităţi de lemne de foc şi pe veteranii de război şi pe urmaşii lor, însă, deocamdată, acest lucru nu este posibil.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.