Comunitate

Veşti bune de la Luncoiu de Jos

07 Calin DudMagdalena Şerban

De acum încolo, graţie unei finanţări europene, cei de la administraţia comunei Luncoiu de Jos se pot gospodări singuri, urmând să beneficieze şi de utilajele necesare pentru acest lucru. Iar pe lângă lucrările edilitare, e bună şi puţină promovare.
„Prin Grupul de Acţiune Locală «Ţara Zarandului» am câştigat un proiect de achiziţionare a unui utilaj multifuncţional, în valoare de 95.000 de euro, şi urmează demararea procedurii de achiziţie. Este vorba de un tractor la care se pot adapta o cupă de încărcare, o remorcă mare, lamă pentru deszăpezire, sărăriţă pentru împrăştiat material antiderapant, plus diferite ustensile pentru cosmetizat vegetaţia etc… adică tot ceea ce e necesar pentru lucrările din comună, valabile atât vara, cât şi iarna. Până acum, pentru deszăpezire, aveam un contract cu o firmă specializată, însă în acest fel vom scuti o grămadă de bani. Se pot face pietruiri şi se pot aduce lemnele necesare din fondul forestier deţinut de noi. E vorba de vreo 300 de hectare. Luăm lemn din rărituri sau din marcări pentru igienizare, utile pentru consumul de la primărie, de la şcoli şi de la unele cămine culturale. Avem 139 de copii la şcoli şi grădiniţe, aşa că e nevoie de căldură. Sunt clădiri mari şi se încălzesc greu”, afirmă Călin Dud (foto), primarul din Luncoiu de Jos.
Potrivit acestuia, acţiunile administraţiilor locale înscrise în GAL-ul „Ţara Zarandului” se îndreaptă şi către promovare. „Am fost de curând cu un stand de prezentare la o reuniune a GAL-urilor din ţară, care s-a desfăşurat în judeţul Arad şi în cadrul Târgului «Bălţata Românească», de la Băcia. Avem trei meşteri locali pe care dorim să-i promovăm: o femeie care face pictură pe lemn şi sticlă, un localnic ce împleteşte coşuri de nuiele şi altul care este dogar. Am luat astfel de obiecte şi le-am transformat în exponate, pe care le-am prezentat la evenimentele amintite, unde s-au bucurat de succes”, a precizat primarul din Luncoiu de Jos.

One thought on “Veşti bune de la Luncoiu de Jos

  • TOT INTR-O MINCIUNA DE 5 ANI AR TREBUI FAPTE NU POVESTI SI MINCIUNI

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura