Comunitate

Spitalul din Orăştie, dotat cu aparate medicale achiziţionate din sponsorizări

04 Orastie - echipament complet de laparoscopieMagdalena Şerban

Datorită unor sponsorizări primite anul trecut de la agenţii economici locali, acum, Spitalul Municipal Orăştie beneficiază de echipamente medicale de producţie 2014.
„Printr-un ONG creat în vederea sprijinirii spitalului prin colectarea de fonduri, am primit pe parcursul anului 2014, sponsorizări în cuantum de 240.000 de lei. Din aceşti bani, 170.000 de lei s-au folosit pentru achiziţionarea de aparatură medicală de ultimă generaţie. E vorba de un turn laparoscopic pentru intervenţiile chirurgicale din blocul operator, un aparat de ventilaţie asistată, două monitoare de funcţii vitale pentru secţiile ATI şi Medicină Internă şi un defibrilator pentru ATI. Aveam şi până acum un aparat pentru intervenţii laparoscopice, dar era vechi de peste 15 ani, deci depăşit din punct de vedere tehnic”, a afirmat Graziela Achim, managerul Spitalului Municipal Orăştie. Aceasta, alături de edilul-şef al municipiului, Ovidiu Bălan (foto), au ţinut să mulţumească societăţilor care au contribuit activ la bunul mers al activităţii spitaliceşti, noile aparate fiind puse atât în slujba comunităţii orăştiene, cât şi a localităţilor din zonă, pe care instituţia medicală le deserveşte de ani buni. De asemenea, mai trebuie amintit că tot de curând, mai precis în decembrie 2014, în cadrul spitalului din Orăştie a început să funcţioneze un centru de imagistică CT, bolnavii fiind scutiţi de drumurile pe care le făceau până acum, către alte puncte medicale din judeţ, pentru a beneficia de o examinare de specialitate.
O altă noutate  este legată de faptul că unitatea sanitară a intrat într-un amplu circuit de reparare şi modernizare care se va răsfrânge în special asupra condiţiilor oferite pacienţilor. „Pentru îmbunătăţirea confortului hotelier la nivelul secţiilor, se vor realiza mai multe lucrări de reparaţii şi investiţii. S-a început cu secţia de Medicină Internă, aici axându-ne pe igienizarea saloanelor (zugrăveli lavabile, paviment PVC, reparaţii ale instalaţiei electrice şi sanitare, tâmplărie etc.) şi amenajarea unor grupuri sanitare dedicate fiecărui salon în parte. De când s-a construit spitalul, nu s-a intervenit în nici un fel asupra saloanelor, iar confortul lăsa de dorit. Pacienţii erau nevoiţi să se descurce nu tocmai uşor, în sensul în care exista un grup sanitar alocat unui număr de 10 saloane”, a precizat Ovidiu Bălan, primarul din Orăştie. Edilul a mai menţionat că se urmăreşte ca de la bugetul local să se contribuie pentru implementarea unor noi investiţii, care să ducă la îmbunătăţirea actului medical oferit populaţiei prin condiţii hoteliere optime şi dotări de ordin tehnic. În aces sens, pentru 2015 s-au stabilit alocări bugetare de 750.000 de lei. Cât priveşte latura economică a instituţei medicale, conducerea susţine că la finele lui 2014 s-a tras linie în condiţii foarte bune. Astfel, dacă anii trecuţi, arieratele ameninţau supravieţuirea spitalului, fiind o povară pe spatele administraţiei locale, în decembrie 2014, datoriile către furnizori aveau o scadenţă de sub 30 de zile şi nu depăşeau 68.000 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura