Sănătatea din bucate

Astenia de primăvară

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

De ce credeţi că ajungem să ne simţim obosiţi şi lipsiţi de vlagă chiar înainte de a începe primăvara cu adevărat? Aţi observat că acest lucru ni se întâmplă chiar de la jumătatea lunii februarie?
Probabil ştiţi că lipsa luminii solare şi stresul termic la care este supus corpul în cursul iernii ne afectează într-o mare măsură, dar să nu uităm ce-i mai important: alimentaţia care lasă de dorit în ce priveşte aportul de vitamine şi minerale. Dacă stăm să ne gândim, fructele şi legumele de care am avea nevoie pentru un aport de vitamine şi minerale sunt din supermarket-uri. Şi atunci se naşte întrebarea: dacă sunt deshidratate, ofilite şi vechi, acestea ce vitamine şi minerale mai conţin? Şi totuşi, găsim şi legume şi fructe care se păstrează destul de bine: lămâi, portocale, morcovi, kiwi, banane… şi să nu uităm migdalele, nucile, seminţele de dovleac şi de floarea soarelui, crude… toate pentru conţinutul lor ridicat în vitaminele A, B şi C, care ne ajută împotriva oboselii. Apoi, nu uitaţi că mişcarea în aer liber, chiar dacă este frig afară, este esenţială pentru a face faţă asteniei de primăvară… Un alt aspect foarte important – dacă doriţi să vă simţiţi plini de energie ar fi renunţarea la dulciuri, la zahărul rafinat care vă dă energie pentru jumătate de oră, ca apoi să vă lase fără vlagă… din nou, din cauza hipoglicemiei care vine la pachet în urma ingestiei de dulciuri rafinate. Înlocuiţi aceste dulciuri cu fructe uscate şi nu uitaţi hidratarea… beţi multă apă şi ceaiuri din plante pentru o uşoară detoxifiere, iar rezultatele nu se vor lăsa aşteptate.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura