Spitalul din Lupeni, pregătit pentru o afecţiune rară

Doi medici ai spitalului din municipiul Lupeni sunt pregătiţi să intervină în situaţiile în care la Unitatea Primiri Urgenţe ajunge un pacient cu această mastocitoză, o boală foarte rară, hematologică, oncologică şi cronică.

Unitatea din cadrul Spitalului Municipal Lupeni este singura din Valea Jiului care poate asigura asistenţă specializată în această afecţiune, în cazurile de urgenţă, anunţă Asociaţia Suport Mastocitoza România.
”Într-o zonă montană de interes na’ional este o unitate de primiri urgenţe specializată în intervenţia de prima linie în reacţiile de degranulare mastocitară în cazul bolnavilor de mastocitoză. Suntem bucuroşi de deschiderea doamnei manager Carmen Mesarosi faţă de protocolul de urgenţă în mastocitoză, de diseminarea acestuia în rândul personalului medical, de sprijinul emoţional pe care dânsa ni l-a asigurat. Medicii Viorel Julea şi Călin Bota au fost primii care şi-au însuşit şi aplicat cu profesionalism protocolul de urgenţă. E o stare de securitate pe care aceşti oameni ne-o transmit“, a declarat Nicoleta Vaia, preşedinta Asociaţiei Suport Mastocitoza România. Mastocitoza mai este denumită şi boala cu 1.000 de feţe. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.