Aqualand-ul, motiv de răfuială politică în Consiliul local al Devei

Natalia Bumbac

Complexul de agrement Aqualand Deva a ajuns motiv de răfuială politică în Consiliul local (CL) Deva. Un proiect de hotărâre prin care se încerca trecerea complexului în administrarea unei structuri din primărie nu a trecut de votul consilierilor. Deşi acest lucru ar putea duce la închiderea bazei de agrement.

”De ce la SPIGM şi nu la Cetate?”
Mai concret, contractul cu firma care administrează complexul, firmă care aparţine de Primăria Deva, expiră în 9 septembrie şi nu mai poate fi prelungit. Prin urmare, Aqualand-ul rămâne fără administrator. În şedinţa de vineri, 31 august, consilierilor locali li s-a cerut votul pentru trecerea complexului în administrarea Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM), dar fără succes. Pe lângă Aqualand, în administrarea SPIGM urmau să fie trecute şi ştrandul municipal, skate park-ul şi câteva terenuri sportive. Principalul oponent al proiectului a fost Răzvan Mareş, fost viceprimar al Devei, susţinut de colegii săi de la PSRo. Acesta a criticat dur decizia de transferare a Aqualand-ului la SPIGM, spunând că mai indicat ar fi ca baza de agrement să fie trecută la Serviciul Administrare Cetate. ”Vorbim de administrare, nu de întreţinere. SPIGM vedem cum îşi face treaba prin Deva. Îi mai dăm şi Aqualand-ul, ştrandul, skate park-ul în administrare. Nu era mai logic, domnilor, doamnelor consilieri, să îl dăm la Serviciul Administrare Cetate? Cetatea, Aqualand-ul, făceam nişte pachete turistice. Ce are în comun Aqualand-ul cu SPIGM? Nu pot să fiu de acord cu asemenea lucruri”, a spus Răzvan Mareş, în cadrul şedinţei.
Degeaba cei din conducerea Primăriei Deva i-au explicat fostului edil că singura soluţie viabilă pentru ca Aqualand-ul să funcţioneze este să fie trecut în administrarea SPIGM. Baza de agrement are nevoie de reparaţii urgente care pot fi făcute cu angajaţii acestui serviciu, pe când cei de la Administrare Cetate nu au personal suficient. Într-un final, proiectul de hotărâre care avea nevoie de două treimi din votul consilierilor nu a fost aprobat. Unii consilieri au lipsit de la şedinţă, iar Răzvan Mareş şi colegii săi de la PSRo au votat ”împotrivă”, ori s-au ”abţinut” de la vot. Deşi unele voci din sala de şedinţă au afirmat că se va ajunge la ”închiderea Aqualand-ului”.
Administratorul public al municipiului Deva, Vasilică Potecă, a declarat că se va organiza o nouă şedinţă de CL pentru a se supune la vot proiectul. În prezent, firma care administrează complexul de agrement are datorii de 190.000 de lei, dintre care circa 60.000 de lei sunt către operatorul de apă şi canalizare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.