Spitalul din Hunedoara are primul aparat din judeţ pentru depistarea COVID-19

9 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Spitalul municipal din Hunedoara este prima unitate din judeţ care are de ieri un aparat Real Time PCR, cu care pot fi efectuate teste pentru depistarea COVID-19.

Deci, o nouă bulină albă pentru administraţia din Hunedoara şi pentru managerul spitalului, Radu Budae! Aparatul a ajuns ieri la spital. El a costat 445.000 de lei, banii fiind de la Consiliul Local Hunedoara.
Managerul Radu Budae susţine că luni, 13 aprilie, ajunge şi un extractor aici, şi de săptămâna viitoare se face pregătirea asigurată de către furnizorul aparatului. Aşa că, potrivit administraţiei locale din municipiul Hunedoara, vor putea fi făcute primele teste pentru depistarea COVID-19, nemaifiind nevoie ca testele să fie prelucrate în marile centre universitare.
Aparatul poate efectua 96 de teste în trei ore, ceea ce înseamnă că în 24 de ore pot fi prelucrate 768 de teste. Spitalul municipal din Hunedoara are linie de gardă pe laborator.
„De la începutul situaţiei de criză, cu noul virus, am alocat de la bugetul local 1,1 milioane de lei pentru a putea face faţă problemelor care apar. La spital sunt şapte ventilatoare necesare pentru Secţia ATI şi am mai cumpărat şase ventilatoare. Lucrăm să extindem în această perioadă şi Secţia de Terapie Intensivă”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Moda“ protestelor pe acoperişul blocurilor a revenit în Valea Jiului

Ieri, doi romi din Vulcan, unul de 38 şi celălalt de 49 de ani, au urcat pe acoperişul unui bloc...

Şi-a agravat situaţia

A comis o infracţiune pedepsită penal, pe timpul stării de urgenţă, dar şi-a îngreunat şi mai mult situaţia. Este vorba...

Trei tineri au spart mai multe apartamente din Orăştie

Poliţiştii din Orăştie au reţinut trei tineri, unul de 17 ani, iar ceilalţi doi în vârstă de 19 ani fiecare,...

Închide