ActualitateFlash

Spitalul din Haţeg, pe post de măr al discordiei

Andreea Lazăr

Spitalul din Haţeg ar putea trece în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, ca şi componentă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Afirmaţia a fost făcută de preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, la finalul şedinţei de săptămâna trecută, în urma unei interpelări pe această temă a consilierului judeţean Marius Constantinescu.

Propunere de unificare ciudată

Spitalul Orăşenesc Haţeg deserveşte aproximativ 50.000 de locuitori din oraş şi din toate comunele din zonă. În cazul în care autorităţile locale nu vor putea susţine financiar unitatea medicală, una dintre soluţiile viabile pentru salvarea spitalului a fost propusă de consilierii judeţeni şi anume: unificarea acestuia cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi trecerea în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara. „Asta dorim să facem, dar nu putem peste noapte. Prima dată, spitalul trebuie să încheie contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi abia apoi, îl vom putea prelua. Nu rezolvăm nimic dacă facem această trecere acum”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara.

Rezultate peste aşteptări

La spitalul din Haţeg, activează 31 de medici pe 13 specialităţi. În cursul anului 2010, în evidenţele unităţii spitaliceşti au intrat 10 medici rezidenţi pe specialităţi, precum Terapie intensivă sau Chirurgie. „Anul trecut, la Spitalul Haţeg, s-au înregistrat 605 naşteri, ceea ce plasează unitatea pe locul IV în judeţ, la acest capitol. De asemenea, realizările din contractul cu Casa au fost depăşite cu 100.000 de lei. Trebuie precizat că cheltuielile unităţii au fost asigurate din realizările spitalului şi nu din bani de la administraţia locală. Consider că această unitate trebuie păstrată, în special pentru pacienţii din zonă şi nu neapărat pentru medici, care au căile deschise”, a conchis consilierul judeţean Lidia Dobrei, medic la Spitalul Orăşenesc Haţeg.

„Nu e treaba lor”

Primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş, a fost foarte contrariat de ideea trecerii spitalului în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara. Edilul haţegan susţine că administraţia locală poate gestiona acest spital şi nu se pune problema închiderii lui. Din contră. „Noi îndeplinim toate condiţiile de acreditare încă de pe acum. Am preluat spitalul cu datorii de 110.000 de lei, pe care le-am achitat. Am început renovarea unităţii medicale. Spitalul din Haţeg este singurul din judeţ unde se efectuează, în secţia de ginecologie, chirurgie laparoscopică, iar în aproximativ trei luni şi RMN. Am finalizat anul 2010 cu profit de 100.000 de lei. Aşa că nu înţeleg de ce au venit cu astfel de idei, când această decizie nu le aparţine lor, ci consilierilor locali. Am impresia că în Consiliul Judeţean se dezbat probleme care nu intră în atribuţiile lor. Avem suficienţi bani ca să asigurăm buna funcţionare a spitalului din oraş”, a afirmat Nicolae Timiş, primarul din Haţeg.

Edilul local a mai adăugat că, în cursul acestei săptămâni, la spitalul din oraş va fi inaugurată prima secţie de neonatologie „mama şi copilul” din judeţ. Aceasta le va da posibilitatea proaspetelor mămici să fie tot timpul lângă bebeluşul lor.

One thought on “Spitalul din Haţeg, pe post de măr al discordiei

  • in sfarsit aud si lucruri bune;nu lasati spitalul Hateg pe mana lui Timis,d-le Molot;sa apartina de Deva!TIMIS ARE ANGAJATE ACOLO MULTE RUDE,MULTI PRIETENI SI FAC CE VOR!acum au realizari?unde sunt miliardele datorate in 2009?un membru PNL care nu-si plateste cotizatia mai are credibilitate?doresc sa iasa la iveala raul facut oamenilor care au muncit si muncesc acolo de catre cei din clanul Timis….

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura