Actualitate

Castelul Corvinilor aduce bani, Muzeul Mineritului nu!

Carmen Cosman

Nu toate obiectivele turistice din judeţul Hunedoara stârnesc, în egală măsură, interes pentru turişti. Dacă unele monumente sunt în stare să se autofinanţeze, altele abia atrag o mână de turişti.
De exemplu, Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara a avut din 2010 şi până în prezent, 100.000 de vizitatori,  plătitori şi neplătitori de bilet, iar încasările au fost pe măsură. Notorietatea monumentului istoric a atras aici şi echipa de producţie a filmului „Ghost Rider2”, filmări care au mai
atras la bugetul Castelului încă 40.000 de lei. Şi asta, în condiţiile în care monumentul medieval nu poate fi vizitat în integralitate, din cauza lucrărilor de restaurare care se desfăşoară aici.
Acesta este un caz fericit, în care un obiectiv turistic atrage vizitatorii. Nu acelaşi lucru se poate spune, însă, despre  Muzeul Mineritului din Petroşani, care nu se mai bucură de interes. Astfel, anul trecut, doar 794 de persoane au trecut pragul edificiului cultural şi au plătit bilet la intrare. Alţi 1.500 de vizitatori au fost la Muzeul Mineritului cu prilejul unor expoziţii sau manifestări culturale organizate aici. De precizat că nu preţul biletului este de vină pentru lipsa de interes, pentru că  tarifele sunt de 3 lei pentru adulţi şi 1,5 lei pentru elevi şi studenţi. În data de 4 august, Muzeul Mineritului împlineşte  50 de ani de când a fost deschis publicului larg.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura