Sancţiuni în cazul protestului de la Baru

Andreea Lazăr

Primele rezultate în cadrul anchetei, demarate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, în urma protestului din comuna Baru, au fost date publicităţii.

Şeful IŞJ, Alexandru Lăutaru, a afirmat că principalii responsabili pentru prezenţa copiilor la acel miting de protest sunt părinţii micuţilor. Dar, nici cele trei cadre didactice nu sunt complet nevinovate, în opinia şefului învăţământului hunedorean. „În urma raportului întocmit de comisia de anchetă, s-a stabilit că acţiunea s-a desfăşurat după orele de curs, iar copiii au fost duşi la căminul cultural de către părinţii lor. Prezenţa cadrelor didactice la acea acţiune, precum şi atitudinea acestora vor intra în discuţie în cadrul consiliului profesoral al unităţii respective. Eu consider că acestea sunt vinovate pentru faptul că nu au încercat să-i convingă pe părinţi să-şi trimită copiii acasă”, a afirmat Alexandru Lăutaru.

O sancţiune certă

Singura persoană care a fost sancţionată în urma protestului este directorul unităţii şcolare. El a primit avertisment din partea Consiliului de Administraţie al IŞJ Hunedoara. „Cu toate că nu s-a aflat în localitate, directorul şcolii este vinovat că nu a încercat, măcar printr-un apel telefonic, să aplaneze conflictul de acolo şi să trimită copiii acasă”, a mai adăugat Lăutaru.

În ceea ce priveşte prezenţa afişelor, insignelor şi pancartelor electorale, şeful IŞJ Hunedoara spune că ele nu au fost împărţite copiilor în cadrul şcolii, motiv pentru care nu vor face obiectul continuării anchetei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.