Spitalul din Deva funcţionează doar pe jumătate

26 mai 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, medicul Emil Stoica (foto), a preluat, ieri, împreună cu directorul medical Lucian Miron, conducerea unităţii. Problemele continuă însă la unitatea medicală, pentru că totul a fost dat peste cap când spitalul a fost declarat COVID şi închis pentru ceilalţi bolnavi.

Triaţi în corturi
„Este trist, aici, după episodul cu noul virus. Nu putem deschide tot spitalul deocamdată. La Secţiile de Infecţioase, Dializă şi Ginecologie se internează bolnavii cu Covid. În prezent, funcţionează doar 50 la sută din spital. Urgenţa a fost deschisă şi ea, dar cazurile uşoare sunt tratate în corturile din faţa spitalului, iar cele grele intră în Secţia de Primiri Urgenţe. Se fac internări, dar doar urgenţele. La ATI sunt internaţi şi dintre cei cu Covid şi non-Covid, evident, separat. Va mai dura ceva timp până ce la spitalul din Deva lucrurile vor intra în normalitate”, a declarat dr. Emil Stoica, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

O decizie proastă
Ieri, Consiliul Judeţean Hunedoara anunţa că la spitalul din Deva sunt internaţi 10 pacienţi confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. Adică, tot mai puţini bolnavi cu noul virus.
Reamintim că unitatea medicală deveană a fost singurul spital judeţean din ţară care a fost declarat COVID la începutul pandemiei, decizia nefiind una care să-i fi mulţumit pe hunedoreni. Asta, deoarece bolnavii s-au trezit cu spitalul închis, pentru cei care nu aveau coronavirus. Decizie care a dus ca în prezent, spitalul să nu fie funcţional decât pe jumătate.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Pacient spune:

    Domnule doctor sunteți sigur că la dializa se interneaza doar pacienți cu virus sars-cov2?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Acuzaţii grave făcute de un consilier local din Vulcan

Un consilier local din municipiul Vulcan susţine că autoturismul său a fost incendiat de persoane necunoscute, în semn de răzbunare...

De ce nu se deschid porţile Parcului Dendrologic Simeria?

De mai multe zile, toată lumea se întreabă de ce nu a fost deschis până acum Parcul Dendrologic din Simeria,...

Un nou protocol pentru arbitrii de fotbal

Cum este aproape redebutul competiţiilor fotbalistice din România, recent, Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a venit cu precizări în ceea...

Închide