“Sperăm la o participare onorabilă la Jocurile Olimpice”

Interviu cu Nicolae Alexe și Florentina Marincu-Iușco

Astăzi va debuta noul sezon atletic de sală în România, prilej cu care am făcut o vizită la Liceul cu Program Sportiv pentru a afla dacă  atleții de la această unitate școlară vor face deplasarea la prima etapa a Campionatului Național de atletism în sală programată la Bacău.

Astfel am aflat că o serie de sportivi de la centru devean vor participa la prima competiție  din acest an pentru a-și verifica potențialul în vederea noului sezon și am avut o interesantă discuție cu prof. Nicolae Alexe, antrenorul  atletei Florentina Marincu-Iușco, dar și cu aceasta.

Reporter: Domnule profesor, anul 2021 este important pentru atletismul românesc dar și pentru dumneavoastră. din punct de vedere profesional.Ce ne spuneți în acest sens?

Nicolae Alexe: E adevărat, anul 2021 este important pentru toate disciplinele sportive, deci și pentru atletismul românesc fiind an olimpic. E important și pentru mine, pentru eleva mea Florentina Marincu-Iușco, calificată la Olimpiadă. Sperăm la o participare onorabilă la Jocurile Olimpice, dar până atunci  mai sunt câteva competiții importante peste care vrem să trecem cu bine, respectiv Campionatul Național de seniori, Balcaniada de seniori din februarie de la Istanbul și Campionatul European de sală din Polonia programat în luna martie.

 

Reporter: Pot fi acestea competiții pregătitoare pentru sezonul de vară, cel în aer liber, care este la fel de important, înainte de Jocurile Olimpice

Nicolae Alexe: Acestea sunt , e adevărat, competiții pregătitoare, de verificare pot să spun, iar în vară avem alte concursuri, Cupa Europei organizată la Cluj Napoca, din nou Balcaniadă în aer liber și, cum spuneam, Jocurile Olimpice.

 

Reporter: Cum stați cu pregătirea specifică, cum se simte Florentina?

Nicolae Alexe: Pare că se simte bine, noi ne-am pregătit în condiții destul de bune. Am încheiat anul de pregătire pe 31 decembrie și l-am început pe cel nou pe 2 ianuarie. Vom participa pe final de săptămână la prima etapă din Campionatul național de sală pentru seniori, la Bacău.

 

Reporter: Nu sunt prea strânse etapele acestea de campionat intern de sală?

Nicolae Alexe: Sunt strânse datorită calendarului  competițional și a competițiilor internaționale, respectiv Balcaniadă, Campionat european, și de aceea federația noastră a fost obligată să organizeze trei concursuri înainte de deplasarea la Istanbul, pentru ca sportivii să își regleze elanul , practic fiind competiții de verificare a stadiului de pregătire.

 

Reporter: Va merge Florentina pe ambele probe care au consacrat-o, săritura în lungime și apoi la triplusalt?

Nicolae Alexe: La săritura în lungime va merge cu siguranță, iar la triplusalt vom vedea după primele competiții de sală. Pentru Campionatul European de sală din Polonia, unde baremurile sunt apropiate de  cele de la Jocurile Olimpice, va participa cu certitudine la săritura în lungime, probă la care  este calificată deja, după cum știți , la Olimpiadă.

 

Reporter: Tentația profesională va dus  să vedeți noua pistă de atletism care se construiește  pe Stadionul Cetate ?

Nicolae Alexe: Am fost de mai multe ori, am văzut stadiul lucrărilor, sunt aproape de finalizare. De altfel  primarul municipiului Deva ne-a asigurat că din luna mai ne vom putea antrena pe noua pistă în condiții foarte bune și chiar vom putea să organizăm competiții. Menționez că Primăria și Consiliul local și-au manifestat intenția de a o susține în continuare pe Florentina Marincu  iar noi precizăm că prima opțiune de reprezentare rămâne municipiul Deva.

În timpul discuției  noastre cu profesorul Nicolae Alexe,  singura spotivă din județ calificată la Olimpiadă, Florentina Marincu-Iușco, și-a încheiat antrenamentul în sala de forță și a răspunsul cu amabilitate întrebărilor noastre.

 

Reporter: Cum se vede noul an competițional?

Florentina Marincu-Iușco: E un an destul de greu, cu multe competiții importante, sper să sar bine la toate acestea, acesta ar fi obiectivul nostru. Deoarece anul trecut nu am avut prea multe competiții, nu ne-am pregătit cum ar fi trebuit. Anul acesta am debutat bine, am avut unde să ne pregătim, sper să pot participa la toate concursuril , să nu se mai amâne alte competiții.

 

Reporter: Sunt competiții multe în acest sezon. O să mergi pe ambele probe?

Florentina Marincu Iușco: Săritura în lungime o să fie cu certitudine, iar la triplusalt o să vedem cum o să fie sezonul de sală, cât de bine mă mișc, iar dacă este în regulă  și sunt sănătoasă, îmi ies concursurile bine, o să merg și pe triplusalt.

 

Reporter: Să știi că cei din Primărie se interesează foarte mult despre rezultatele tale în competiții!

Florentina Marincu Iușco: Am posibilitatea din nou să le mulțumesc și pe această cale pentru susținere și mă bucur de acest lucru, pentru că eu reprezint cu mândrie acest oraș la toate competițiile și sper să aduc alte rezultate  așa cum sunt ele aștepate.

 

Reporter: Ai văzut  noua pistă care se construiește  aici, aproape de liceu?

Florentina Marincu Iușco: Am fost, am avut o discuție cu domnul primar  despe construcția ei și așteptăm cu toții să se finalizeze, ca să facem  antrenamente înainte de Jocurile Olimpice, avem timp două-trei luni pe pista cea nouă.

 

Reporter: Ce îți dorești pentru anul 2021?

Florentina Marincu Iușco: Îmi doresc  să fiu sănătoasă , să am un an încărcat cu rezultate dintre cele mai bune.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare