Spectacol la înălţime

11 x 2 baschet stelian popescu (1)

Ciprian Marinuţ

Peste 165 de jucători din mai mult de 50 de echipe şi-au declarat dragostea pentru baschet şi au făcut show sub panou în cadrul ediţiei a II-a a memorialului „Stelian Popescu”, la streetball.

Record de participare
Invitaţia lansată de profesorii de sport, specializaţi pe baschet, Cristi Manea, Adrian Ştefan, Rodica Marincău şi Dan Ghiguţă, a avut priză în rândul amatorilor de baschet din Deva. Drept dovadă, 165 de tineri, care au format peste 50 de echipe, au participat la ediţia a II-a a Memorialului „Stelian Popescu” la streetball (baschet de stradă) şi au stabilit astfel, un nou record de participare, la singura competiţie rezervată baschetbaliştilor amatori. „Au fost 26 de echipe la categoria sub 14 ani, 16 la categoria 14-18 ani şi 12 formaţii la seniori de peste 18 ani. La tineret au fost şi jucători amatori şi legitimaţi la CSS Deva, iar la seniori, majoritatea participanţilor a fost reprezentată de foşti jucători de baschet”, a precizat profesorul Dan Ghiguţă care e şi antrenor la CSS Deva.

Sportivitate şi show
Participanţii au profitat la maximum de îngăduinţa regulilor din streetball, care permit procedee şi execuţii, care nu sunt acceptate în baschetul din competiţiile oficiale şi au etalat un baschet super-spectaculos. „S-a jucat spectaculos, cu pase de efect, combinaţii surprinzătoare şi aruncări la coş cu procedee extrem de spectaculoase. Slam-dunk-urile şi alle-up- urile (un fel de aeriene din handbal) au fost la ordinea zilei şi au smuls aplauze celor din public. Majoritatea partidelor au fost echilibrate, dovadă că scorurile au fost strânse. Şi totuşi, chiar dacă ambiţiile şi orgoliile au fost mari, sportivitatea a atins cota de sută la sută”, a spus Dan Ghiguţă. La categoria 14 ani cele mai bune echipe au fost, în ordine, Pittbulii, Wild Dogs şi Best Team, la categoria 14-18 ani cei mai performanţi s-au dovedit cei din echipele Dream Team, Tunetozaurii şi The Stifllerss, iar la seniori, s-au remarcat  trupele  Clasicii, Amazing şi Magicienii. “Toţi participanţii au fost mulţumiţi că au putut să joace baschet, iar primii clasaţi s-au bucurat de premiile oferite”, a precizat Dan Ghiguţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare