Spaţiu-tampon COVID-19 la spitalul din Brad

24 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

În contextul epidemiologic, în cadrul compartimentului de Boli Infecţioase (aripa dreaptă) a Spitalului Municipal Brad a fost dat în lucru un spaţiu-tampon ce va deservi pacienţii suspectaţi de coronavirus.
„Este format din patru saloane dotate cu chiuvete şi toalete proprii. Aici a fost implementat un circuit funcţional, inclusiv cameră de decontaminare a personalului medical. S-au schimbat uşi, geamuri, instalaţie termică, s-a spart un perete exterior pentru a se putea realiza acel circuit, deci totul de la A la Z. Este obligatoriu ca atunci când personalul medical iese în zona curată să fie decontaminat. La noi se internează pacienţii cu suspiciuni de COVID-19, iar în momentul în care suspiciunea se confirmă, devenind pozitiv, bolnavul e direcţionat spre unul din spitalele suport din judeţ. De circa o lună şi jumătate nu am mai avut pacienţi confirmaţi. Suspecţi mai vin“, a precizat Ioan Cobori (foto), managerul Spitalului Municipal Brad.
Potrivit acestuia, sprijinul material necesar pentru concretizarea demersului investiţional a fost asigurat de municipalitate. „Am înaintat administraţiei publice o adresă pe această temă ce viza procedura de recompartimentare cu tot ceea ce presupune, iar domnul primar s-a implicat foarte mult în rezolvarea şi urgentarea lucrurilor. Am luat în considerare un posibil nou val, orientându-ne după ceea ce se petrece la nivel european şi chiar mondial, pentru a preîntâmpina infectarea şi a nu ne trezi descoperiţi în plină criză sanitară. Mulţumesc conducerii municipiului Brad pentru promptitudine şi pentru faptul că suntem ajutaţi de câte ori solicităm asta. Bineînţeles, să fie absolut justificat“, a mai subliniat managerul.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Concerte live în Parcul „Cetate” din Deva, cu trupa „Old Band“

Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean“ vă invită, duminică, 28 iunie 2020, la ora 18:00, în Parcul „Cetate“...

Spitalul Judeţean a fost scos de pe lista unităţilor suport COVID

E gata. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a fost scos de pe lista cu unităţile suport COVID. Anunţul a fost...

Demisie la nivel înalt în PLUS Hunedoara

Preşedintele filialei judeţene Hunedoara a partidului PLUS, avocatul Călin Pop (foto), a demisionat din această funcţie.

Închide