Nici comuna Beriu n-a scăpat de inundaţii

24 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Comuna Beriu a intrat şi ea la apă. Peste 80 de hectare de teren au fost afectate de inundaţii, iar cantitatea de ploi torenţiale i-a obligat pe unii localnici să-şi adăpostească animalele. Cu toate acestea, nu au existat drumuri rupte sau blocate şi nici case avariate.
„În satele Orăştioara şi Sereca au fost probleme mari. Apa a intrat în curţile oamenilor, în anexe, în beciuri, în fântâni etc. Doar o singură persoană a fost evacuată, iar acolo unde s-a simţit pericolul, lumea şi-a adăpostit animalele. Apa a trecut însă peste holdele din zona Beriu. A venit viitura de peste deal (când au fost inundaţii şi la Mărtineşti şi Călan) şi a inundat terenurile şi grădinile oamenilor. Au căzut 67 de litri de apă pe metrul patrat, deci a plouat, nu glumă. Am avut noroc că nu ne-a distrus drumurile. Nu am stat blocaţi, izolaţi sau să rămânem fără cele necesare. Au fost rupte digul de protecţie din satul Căstău şi marginile Râului Grădişte, iar acum se varsă pe holde. În baza raportului de evaluare vom cere de la Guvern ajutor pentru situaţiile de urgenţă, dar şi în 2019 am trimis o astfel de solicitare şi am primit exact zero lei. Şi atunci ploile ne-au dat dureri de cap”, susţine Emil Bîc (foto), primarul comunei Beriu.
De altfel, toată treaba din teren s-a realizat cu oamenii de la primărie şi cu utilajele din dotare (două motopompe, tractor cu remorcă, buldoexcavator, excavator). Ce speră administraţia publică de aici este să nu mai existe fenomene meteorologice de acest gen, pagubele produse lăsându-i pe oameni fără roşii, castraveţi, salată şi alte culturi. Acum, în ciuda muncii depuse, sunt nevoiţi să le cumpere de la alţii, mai norocoşi.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spaţiu-tampon COVID-19 la spitalul din Brad

În contextul epidemiologic, în cadrul compartimentului de Boli Infecţioase (aripa dreaptă) a Spitalului Municipal Brad a fost dat în lucru...

Concerte live în Parcul „Cetate” din Deva, cu trupa „Old Band“

Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean“ vă invită, duminică, 28 iunie 2020, la ora 18:00, în Parcul „Cetate“...

Spitalul Judeţean a fost scos de pe lista unităţilor suport COVID

E gata. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a fost scos de pe lista cu unităţile suport COVID. Anunţul a fost...

Închide