Sport

Spadasina Ana Maria Popescu se retrage din competiții

Vicecampioana olimpică la Tokyo şi-a anunţat retragerea din activitate cu ochii în lacrimi, ea precizând că nu mai are mo­tivaţie să mai continue după o carieră de 20 de ani.

Record stabilit
Într-un clip video înregistrat imediat după câştigarea medaliei de argint la Cupa Mondială de spadă de la Dubai şi postat pe contul personal de YouTube, Ana-Maria Popescu (foto) a explicat că aceasta a fost ultima sa competiţie. Sportiva a mulţumit tuturor celor care au ajutat-o în carieră, precum şi membrilor familiei sale.
În vârstă de 37 de ani, Ana-Maria Popescu a fost aleasă la sfârşitul lunii noiembrie de Federaţia Internaţională de Scrimă cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară, stabilind astfel un record. Ea a primit acest titlu în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020 şi 2020-2021. Ana-Maria are în palmares 3 medalii olimpice (una de aur şi două de argint), 7 mondiale (2-2-3) şi 13 europene (7-4-2), alături de numeroase Cupe Mondiale câştigate, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura