Politica si administratie

Vom avea prefect social-democrat în județ?

Adriana Năstase

Liderii coaliţiei de guvernare au pre­cizat că prefecţii care urmează să fie numiţi vor avea aceeaşi culoare politică cu şefii de Consilii Judeţene, existând însă unele ex­cepţii. Potrivit fostului premier Florin Cîţu, vor fi făcute peste 140 de numiri politice.

Compensează unde trebuie
„Există o regulă de bază acceptată, acolo unde este preşedinte de Consiliu Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. Vor fi şi excepţii, una sau două, dar asta este regula de bază”, a declarat liderul liberal, Florin Cîţu, pre­cizând că în Capitală, prefectul va fi de la PSD. „Nu, e nominalizarea lor”, a mai spus libe­ralul, fiind întrebat dacă ştie pe cine vor no­minaliza social-democraţii. „Liderul libe­ralilor a explicat că „aceasta a fost regula”, com­pletând: „vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcţii, există peste 140 de funcţii care vor fi făcute prin numiri po­litice”. Întrebat în ce ju­deţe vor fi numiţi pre­fecţi de culoare politică diferită de cea a şe­fului Consiliului Judeţean, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat: „nu s-a discutat, s-a lăsat o portiţă că dacă există astfel de discuţii, o să fie între cei 3 pre­şe­şedinţi ai coaliţiei şi pre­mierul”.
Întrebat când vor fi făcute numirile privind pre­fecţii, liderul social-democrat a spus: „cred că săptămâna viitoare, după ce vor trece prin verificările instituţionale normale ale statului român”.
Se pare că astăzi se va decide clar ce pre­fecți vom avea, ce coloratură politică. Dacă se păstrează regula generală, atunci în județul nostru ar trebui să fie numit prefect de la PSD. Însă, vom vedea rezultatul negocierilor și dacă actualul prefect, Călin Marian își va păs­tra poziția de la conducerea prefecturii.

One thought on “Vom avea prefect social-democrat în județ?

  • Daca e regula sa fie regula si in județul Hunedoara, nu poate face excepție.
    De prezentarea de moda a prefectului actual ne-am saturat, poze, ținute de firma, sepci, etc

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura