Sorin Ienulescu şi-a adus „pãdurea” acasã

06 Sorin Ienulescu - Pictor (6)

Nicolle Ebner

 După un periplu prin mai multe oraşe din judeţ şi din ţară, Sorin Ienulescu (foto), pictorul din Cimpa (Valea Jiului), a ajuns cu prima expoziţie personală şi acasă. Mai exact, la Sala Iosif Tellman din Lupeni. Vernisajul expoziţiei organizat de Asociaţia „Iosif Tellman” a avut loc sâmbătă, 17 octombrie, în prezenţa unui numeros public, iubitor de artă modernă, dar şi dornic de a se întâlni cu „fiul rătăcitor” al acestor meleaguri.

Artistul care a creat pluralul copacului
„Am expus doar 12 lucrări din cele prezentate la personala de la Deva, deoarece spaţiul nu mi-a permis expunerea unui număr mai mare de tablouri. Le-am ales cu mare atenţie, pentru că nu-mi permit să-i dezamăgesc pe cei de acasă şi sper să mă fi ridicat la nivelul pretenţiilor iubitorilor de artă şi prietenilor mei”, a declarat Sorin Ienulescu, în exclusivitate pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Dacă nu a putut veni la Deva ca elev al Liceului de Arte Plastice, Ienulescu a venit ca artist consacrat, în luna august a acestui an, când a vernisat, la Galeriile „Forma”, prima sa expoziţie personală. A debutat în artă în 1997, artistul hunedorean făcând parte din prima generaţie de absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, de după revoluţie. Copacul, laitmotivul care apare în toate lucrările expuse în prima personală de la Deva şi acum, la Lupeni, este o amprentă, un martor al existenţei umane, un simbol omniprezent, pentru că „este imaterial şi e de când lumea, de la pomul Edenic, până la cel Cosmic”, se destăinuia Sorin Ienulescu într-una din „şuetele” publicate de MESAGERUL HUNEDOREAN.
A simţit că acest simbol îi aparţine şi l-a transformat într-o idee, într-un concept, într-o expoziţie, ce simbolizează pădurea de acasă, cu toate poveştile ei. Să nu uităm
că Sorin Ienulescu este artistul care a creat, prin aceaste lucrări, pluralul copacului: pădurea.
Expoziţia poate fi vizitată până la sfârşitul acestei luni, după care va pleca spre Petrila.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.