Mica Veneţie din… Orăştie

03 strada inundata

Nicoleta Popa

Pentru locuitorii de pe strada Moţilor din Orăştie, aventura începe odată cu primii stropi de ploaie. Astfel, artera se transformă cât ai clipi într-un lac, deoarece lipseşte canalizarea pluvială. Chiar şi pentru maşini, ploaia este o provocare, şoferii făcând cu greu faţă puhoaielor de apă.

Promisiuni şi iar promisiuni
Viceprimarul municipiului Orăştie, Ovidiu Bălan, spune că, până la sfârşitul anului, apa de pe stradă nu va mai fi o problemă, şi că, în sfârşit, strada Moţilor va avea canalizare pluvială. De canalizare menajeră nici nu poate fi vorba în viitorul apropiat, deoarece „nu sunt bani”. „ În acest an, vom efectua lucrările la canalizarea pluvială, pentru a prelua apa de pe strada Moţilor, şi o vom duce în râul din apropiere. Am căutat o soluţie, şi cea mai bună ar fi să trecem peste trei proprietăţi. Am obţinut acordul unuia dintre cei trei, urmând ca săptămâna aceasta să primim acceptul şi de la ceilalţi doi. Sperăm să începem lucrările încă de săptămâna viitoare”, precizează viceprimarul municipiului Orăştie.

„Ne-am săturat”
Locuitorii de pe strada „lac”, aşa cum a fost numită de localnici, spun că a fost şi mai rău, înainte, apa le intra în curţi. Anul trecut, cei de la primărie au venit cu soluţia salvatoare, şi anume, au luat din terasament şi au făcut strada mai jos decât trotuarele, crezând că aşa rezolvă problema. Pentru cei care sunt nevoiţi de fiecare dată când plouă să înfrunte bălţile imense, pentru a ajunge la propriile case, situaţia a rămas aceeaşi. Mai mult, oamenii spun că s-au săturat de promisiuni, şi nu mai cred o iotă din ce spun edilii. „De 20 de ani, nu s-a făcut nimic pentru noi. De fiecare dată când mergem în audienţă la primar, primim acelaşi răspuns: «Nu sunt bani, voi ştiţi cât costă să facem canalizare?» Pentru noi, cei care plătim taxe şi impozite nu sunt niciodată bani, dar ca să îşi modernizeze străzile unde stau sau unde au rude, sunt întotdeauna bani”, a declarat Ioan V., din Orăştie.

3 comentarii la „Mica Veneţie din… Orăştie

 • 1 noiembrie 2009 la 2:37
  Permalink

  are dreptate nenea ioan v; strada de pe dealul mic,,,care duce spre casele celor doi pdl, cu cativa ani in urma era praf si fara vreun interes din partea autoritatilor sa o modernizeze. de cand si-au ridicat casele in zona, s-au gasit bani sa faca si strada. „cata mojicie, cata lipsa de repsect”:P, desigur ei zic:”ciocu mic, ca noi suntem la putere”

 • 2 ianuarie 2010 la 20:35
  Permalink

  Acuma o luna cand a inceput ninsoare pe strada motilor era ca o mica alaska .Nimeni nu sa interesat de cum or sa iasa masinile de pe strada ,daca ne se da antiderapant.de cand sau topit zapada strada arata de parca ar fi o mica balta numa atata ca nu poti pescui!!!!domnule primar sa va fie rusine de e ati facut din strada aceaaa!!!!!

 • 4 ianuarie 2010 la 17:51
  Permalink

  MICA VENETIE ajunge apa pana la 20 cm votam pentru sa fie votati ca primin numa promisiuni si ari promisuni ………………………..

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.