Sorin Cîmpeanu este premierul interimar al guvernului demisionar

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, desemnat premiercampeanu interimar de către preşedintele Klaus Iohannis, este din 2012 rector al Universităţii de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Sorin Cîmpeanu, în vârstă de 47 de ani, ministru al Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice din decembrie 2014, a absolvit Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV), în anul 1991. În anul 2000, el a obţinut diploma de doctor la aceeaşi instituţie de învăţământ superior.

De asemenea, el are mai multe calificări profesionale, între care un certificat de absolvire a unui curs de comunicare managerială în structurile publice şi private, acordat, în 2011, de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative – Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice ”David Ogilvy”, un certificat pregătire în tehnologia educaţiei la distanţă / Formare experţi evaluator externi, acordat, în 2010, de ARACIS, dar şi un certificat de atestare a competenţelor profesionale, la Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”, Colegiul National de Informaţii, din anul 2013, precum şi un certificat formare în domeniul implementării standardelor de mediu, acordat de Institutul Superior de Agricultura din Lille, Franţa.

După finalizarea studiilor universitare, în perioada 1991-1992, Sorin Cîmpeanu a lucrat ca inginer proiectant, la Institutul de Studii şi Proiectări pentru Îmbunătăţiri Funciare (ISPIF), ulterior, până în 1999, a fost coordonator la Centrul Experimental Periş – Ilfov al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, iar din 2000 până în 2003 a îndeplinit funcţia de expert coordonator la Ministerul Educaţiei şi Cercetării – Centrul Naţional pentru Programul european Leonardo da Vinci. Un an mai târziu, Cîmpeanu a fost numit expert coordonator în Ministerul Educaţiei şi Cercetării – Agenţia Naţională pentru parteneriatul univesităţilor cu mediul economico – social (APART), iar între 2005 şi 2008 a fost director Irrifrance Roumanie. Între 2004 şi 2008 a deţinut funcţia de prodecan al Universităţii Agronomice – Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare, unde, începând din 1992, a deţinut toate funcţiile didactice, de la cea de preparator până la cea de profesor. În perioada 2008 – 2012, el a fost decan al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti – Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, iar în prezent ocupă funcţia de rector al USAMVB.

Din iulie 2013, este preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor din România, condus anterior de Ecaterina Andronescu. De asemenea, Cîmpeanu este, din 2012, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ”Gheorghe Ionescu Şişeşti” şi secretar general al Consiliului Naţional de Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), iar din 2013, preşedinte al Consiliul Naţional al Rectorilor din România.

       Sorin Cîmpeanu a scris peste 80 de articole ştiinţifice şi 11 cărţi de specialitate/manuale universitare, participând în 60 proiecte în calitate de membru în colectiv sau expert consultant, din care trei proiecte internaţionale. El a primit distincţia ”Doctor Honoris Causa”, acordată de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, în anul 2014; medalia ”Meritul pentru Învăţământ”, acordată în anul 2004 de către Preşedinţia României, dar şi premiul naţional ”In Hoc Signo Vinces” acordat pentru activitatea de cercetare de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior, în anul 2002.

El este membru în mai multe asociaţii şi organizaţii profesionale, între care în Consiliul de Administraţie de la Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protecţia Mediului – I.C.P.A. Bucureşti şi preşedinte Comisia de Ingineria resurselor vegetale si animale, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

4 comentarii la „Sorin Cîmpeanu este premierul interimar al guvernului demisionar

 • 6 noiembrie 2015 la 6:43
  Permalink

  Este excelent ce a făcut Klaus Iohannis. I-a dat o lecţie obraznicului Ponta şi multsuficientului Duşa. Acesta este un monument de prostie după principiul: dacă prostul nu-i fudul nici nu-i prost destul. Superb Klaus Iohannis.

 • 7 noiembrie 2015 la 9:41
  Permalink

  Nicolae Farcas esti chiar penibil. Crezi ca nu se stie de ce pui tu postarile tale doar la anumite articole ?

 • 8 noiembrie 2015 la 15:04
  Permalink

  mai gunoiule,mai Nicoara Moise, sau cum te ,,Intitulezi,, Eu cred ca esti un Basist penibil, un comentac prost si care le sti pe toate si pentru toate!!!! Ia mai dute-n Bas!!!,,,,…cu Iohanis al tau cu tot!!! ca mare om de stat este!!! ia uite pe net unde este afisat cu Papa, ca-i zic PapaLapte!!!..adevar graiesc ,,fata Bucii,,!!! sa se duca la Sibiu si sa-si tara inapoi!!! Nu este departe de Traienica!! Va merge Iohanis in strada ,,noaptea la unu ,cand trage dracu cu tunu,,

 • 8 noiembrie 2015 la 15:42
  Permalink

  Domnule Gogu, 8 noiembrie 2015 la 15,04, sunt onorat de invectivele Domniei Voastre, mai ales ca am citit si alte comentarii postate de Domnia Voastra la fel de…inteligente. Nu sunt de loc basist chiar ma agaseaza pozitiile lui Traian Basescu. Apoi, e o contradictie in termeni. Daca sunt basist nu pot fi partizan al lui Klaus Iohannis deoarece Traian Basescu, orice ar face presedintele Romaniei, il critica. Probabil este agasat de faptul ca nu ii cerere parerea in orce problema. Si bine face ca nu il consulta. Vremea lui Traian Basescu in politica a trecut. Stiti cum se spune: adio si n-am cuvinte. Domnia Voastra, domnule Gogu nu puteti intelege ca un om care nu este pesedist poate fi respectat. Klaus Iohannis este presedintele Romaniei. Daca il respect pe el respect tara al carei cetatean sunt, respect poporul din care fac parte deoarece el a fost ales de majoritatea romanilor cu drept de vot. Daca nu sunteti un pesedist fundamentalist atunci intelegeti ce v-am spus. Daca sunteti veti reveni cu invective. Va doresc sanatate si Dumnezeu sa va dea gandul cel bun.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.