Soluţii pentru studenţii Universităţii din Petroşani

3 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Conducerea instituţiei de învăţământ superior din Petroşani a identificat mai multe posibilităţi, astfel încât studenţii să-şi poată încheia anul universitar.

O prioritate o reprezintă studenţii din anii terminali, atât cei de la studii de licenţă, cât şi masteranzii. Rectorul Universităţii din Petroşani, prof. univ. dr. Radu Sorin (foto), spune că soluţiile la care s-a lucrat în această perioadă vor fi dezbătute în şedinţa Senatului, care va avea loc la mijlocul acestei luni, însă este cert că studenţii din anii terminali îşi vor susţine lucrările de finalizare a studiilor la termen, aşa cum era prevăzut în structura anului universitar.
”Noi suntem în procedură de a achiziţiona o platformă E-learning performantă, astfel încât să putem examina on-line mai mulţi studenţi. Lucrările de licenţă, disertaţie, se vor susţine faţă în faţă, bineînţeles, cu respectarea măsurilor de distanţare socială. Dispunem de amfiteatre mari şi putem susţine examenele astfel încât să evităm pericolele”, a declarat rectorul Universităţii din Petroşani.
Dacă şi Senatul îşi va da acordul, atunci sesiunea de examinare a studenţilor din anii terminali va începe în luna iunie a.c., urmată de două sesiuni de reexaminare. La unele specializări examinarea se va face faţă în faţă, dar vor fi şi examene on-line, a mai spus sursa citată. Pe de altă parte şi admiterea noilor studenţi va fi făcută prin sistemul on-line, mai ales că deja a fost folosit în anii trecuţi şi şi-a dovedit eficacitatea.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 4.05.2020

Dan Petraru, tânăr din Orăştie Pentru că a filmat şi distribuit în spaţiul public o filmare în care un câine...

Bulina albă, 4.05.2020

Vasile Pop, directorul Şcolii nr. 7 Petroşani Pentru că a iniţiat un proiect european care urmăreşte dotarea tuturor elevilor fără...

Gura lumii, 4.05.2020

Se anunţă o campanie electorală lungă şi costisitoare, iar candidaţii şi formaţiunile de care aparţin îşi fac bilanţul contabil. Gurile...

Închide