Competiţiile fotbalistice juvenile din România, anulate

3 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Federaţia Română de Fotbal a decis să încheie toate competiţiile naţionale rezervate copiilor şi juniorilor din sezonul 2019-2020. Este vorba despre nu mai puţin de 31 de campionate de fotbal, fotbal feminin şi futsal, începând de la cele şcolare şi până la cele rezervate juniorilor cu vârstă sub 19 ani. Excepţie face Liga Elitelor Under 19, care rămâne suspendată, urmând să se găsească o soluţie pentru a se stabili echipa ce va reprezenta România în competiţia UEFA Youth League.

În ceea ce priveşte Cupa Satelor, Cupa Tymbark Junior şi „Fotbal şi feminitate”, întrerupte şi ele în urma deciziei Comitetului de Urgenţă din 9 martie, se amână pentru toamnă, datele de disputare urmând să se stabilească ulterior, în funcţie de evoluţia situaţiei în ceea ce priveşte epidemia COVID-19.
Federaţia Română de Fotbal a avut consultări cu reprezentanţii Ligilor II şi III, precum şi cei ai cluburilor de futsal şi fotbal feminine, iar în cadrul acestor discuţii au fost abordate problemele cauzate de epidemia de coronavirus, modul în care fotbalul a fost afectat, situaţia la nivelul fiecărui eşalon în parte şi s-au prezentat diferite scenarii în ceea ce priveşte finalizarea competiţiilor.
Urmează ca în această săptămână să aibă loc o nouă serie de discuţii, inclusiv cu reprezentanţii Asociaţiilor Judeţene de Fotbal, când e de aşteptat să existe mai multe informaţii de la nivelul autorităţilor în ceea ce priveşte posibilitatea reluării evenimentelor sportive.
Preşedintele AJF Hunedoara, Cristian Petrean, nu este încântat însă de decizia FRF de a suspenda activităţile fotbalistice de la juniori. „Este o decizie care nu ne bucură, dar din păcate era singura decizie care se putea lua în aceste momente. Pentru toată lumea, prioritar în aceste momente este siguranţa celor angrenaţi în fenomenul fotbalistic. Vom avea o nouă întâlnire online cu colegii din Comitetul Executiv şi vom lua act de decizia FRF, decizia pe care o vom comunica prin videoconferinţă reprezentanţiilor echipelor de copii şi juniori. Pentru reluarea competiţiilor de seniori în acest moment nu avem date foarte clare, aşteptăm videoconferinţa din 7 mai cu reprezentanţii FRF şi cu colegii de la celelalte asociaţii judeţene. După acea dată vom vedea dacă se vor mai relua competiţiile şi dacă da, vom stabili formula de continuare a competiţiilor de seniori, luând în calcul data de reluare şi data de finalizare“, a declarat oficialul AJF Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Soluţii pentru studenţii Universităţii din Petroşani

Conducerea instituţiei de învăţământ superior din Petroşani a identificat mai multe posibilităţi, astfel încât studenţii să-şi poată încheia anul universitar.

Bulina neagră, 4.05.2020

Dan Petraru, tânăr din Orăştie Pentru că a filmat şi distribuit în spaţiul public o filmare în care un câine...

Bulina albă, 4.05.2020

Vasile Pop, directorul Şcolii nr. 7 Petroşani Pentru că a iniţiat un proiect european care urmăreşte dotarea tuturor elevilor fără...

Închide