Solist de operă de renume mondial la „Hunedoara Lirică”. Macbeth prinde viaţă pentru publicul devean

10 iulie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Mâine, joi, 12 iulie, iubitorii de operă sunt aşteptaţi la o reprezentaţie de zile mari, care se va juca la Deva. Este vorba despre spectacolul de operă Macbeth, care face parte din programul celei de-a doua ediţii a Festivalului „Hunedoara Lirică“. Reprezentaţia va avea loc în aer liber, la Palatul Magna Curia din municipiul reşedinţă de judeţ, începând cu ora 21.30.

„Un spectacol de top“
Macbeth, operă în patru acte, de Giuseppe Verdi, după un libret de Francesco Maria Piave şi Andrea Maffei, bazată pe drama cu acelaşi nume a lui William Shakespeare, este unul dintre cele mai grandioase spectacole din programul Festivalului „Hunedoara Lirică“. Întreaga producţie are în spate nume de talie mondială ale genului, în roluri jucând interpreţi care au cântat cu cele mai importante companii de operă din lume. „Din punctul meu de vedere, Macbeth este un spectacol de top şi pot spune că este cea mai mare producţie a festivalului. Are o regie şi o scenografie speciale, costumele sunt spectaculoase. Important este că, în rolul principal joacă Anooshah Golesorkhi (foto), interpret de la Metropolitan Opera USA. Este un spectacol de top care merită văzut“, a precizat Mihai Panaitescu, directorul Teatrului de Artă din Deva, organizator al Festivalului „Hunedoara Lirică“.

Aşadar, distribuţia în spectacol este următoarea:

Macbeth – ANOOSHAH GOLESORKHI (Metropolitan Opera – USA)
Lady Macbeth – CATARINA LAL (România)
Banco – MARIUS GOŞA (România)
Macduff – COSMIN MARCOVICI (România)
Malcolm – IVAN PENCHEV (Bulgaria)
Dama – JOLANTA NIKOLAEVA (Bulgaria)
Dottore – EDWIN KAVE (Bulgaria)
Dirijor: JUAN CANTARELL (Spania)
Regie: ADELAIDA JACHIMOVA (Bulgaria)

Reprezentaţia va dura 2 ore şi 40 de minute, cu pauză, fiind susţinută de Opera de Stat din Ruse, Bulgaria. Preţul biletului este de 30 de lei.

Festivalul „Hunedoara lirică“ se desfăşoară în perioada 9-20 iulie, cu reprezentaţii în Deva, Petroşani, Hunedoara, Orăştie, Brad şi Simeria. Următorul spectacol, Trubadurul, de Giuseppe Verdi, va avea loc în 14 iulie la Castelul Corvinilor, din municipiul Hunedoara. Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi al primăriilor localităţilor în care se ţin spectacolele.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Eveniment sportiv caritabil la Ştrandul Deva

Vineri, 13 iulie, între orele 10:00 şi 15:00, în incinta ştrandului din Deva va avea loc un eveniment sportiv cu...

Au început înscrierile pentru Bacalaureatul de toamnă

Absolvenţii de liceu care nu au promovat Bacalaureatul în sesiunea încheiată recent se pot înscrie pentru a susţine examenele în...

Hărău: deşi există lemn din plin, nimeni nu vrea să-l exploateze

Administraţia din Hărău va asigura lemnul de foc pentru instituţiile publice de pe raza comunei, însă din cauză că nici...

Închide