ActualitateFlash

Solidaritate cu sinistraţii României

Livia Botici

În doar două zile, hunedorenii au dat dovadă de solidaritate cu persoanele grav afectate de inundaţiile care s-au abătut asupra mai multor zone ale ţării. Încărcaţi de pături, îmbrăcăminte, mâncare şi alte obiecte folositoare, sute de oameni au dat năvală în centrele în care se fac donaţii pentru sinistraţi.

100 de lei, de la o pensionară

Într-o jumătate de oră, la centrul deschis în Deva, au trecut pragul, încărcate cu ajutoare, peste 20 de persoane. Fiecare dintre acestea a venit cu gândul de a ajuta, într-un fel, oamenii care trec printr-o dramă imensă, din cauză că apele dezlănţuite le-au luat toată agoniseala de-o viaţă. „Îmi este milă de aceste persoane bătute de soartă. Plâng de fiecare dată când mă uit la televizor şi văd necazul prin care aceşti oameni trec. Sunt pensionară, dar din pensia mea foarte mică, de numai câteva sute de lei, am donat o sută de lei, pentru a ajuta cu ceva. Fiecare om ar trebui să dea, din puţinul pe care îl are, o mică parte şi ar fi foarte bine. Mâine voi merge să cumpăr nişte alimente şi mă voi întoarce să le aduc şi pe acestea”, a declarat Maria Draghia, din Deva.

Haideţi să ajutăm!

Din data de 2 iulie, la centrul din faţa Casei de Cultură „Drăgan Muntean” din Deva, peste 200 de oameni au donat aproape 2.000 de lei, zeci de kilograme de făină, zahăr, conserve, paste făinoase, alimente, îmbrăcăminte, dar şi un aragaz, două frigidere, o maşină de spălat şi un calculator. Persoanele care vor să-i ajute pe cei loviţi de furia apelor pot să ducă ajutoare în centrele special amenajate, de Prefectură, în Deva, Brad, Lupeni, Vulcan, Haţeg, Simeria, Orăştie, Petroşani şi Hunedoara sau pot vira bani în contul Crucii Roşii – filiala Hunedoara: RO97RNCB0160018384080001, deschis la Sucursala Băncii Comerciale Române Deva.

Şi în vara anului 2008, hunedorenii au dat dovadă de solidaritate cu persoanele afectate de inundaţiile din Moldova şi Maramureş. Atunci, 10 case au fost mobilate din banii primiţi din judeţul nostru. Oamenii au donat sinistraţilor 60 de tone de cereale, 400 kg de cartofi, 200 kg de alimente, dar şi 60 de tone de îmbrăcăminte şi 200 mc de cherestea, materiale care şi ele au fost trimise celor care se aflau la necaz.

Sprijin şi de la pompieri

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara au pregătit o echipă de 40 de subofiţeri şi un ofiţer, care sunt oricând la dispoziţia sinistraţilor din România. „În cazul în care va fi nevoie de ajutorul nostru, echipa formată se va deplasa de urgenţă, cu autospeciale şi motopompe, în locurile în care este nevoie de munca noastră”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN căpitanul Claudiu Achim, prim adjunct al inspectorului şef al ISU Hunedoara.

One thought on “Solidaritate cu sinistraţii României

  • Doamne, cat puteti fi de negri in cerul gurii. Insa Dumnezeu e sus in cer si le vede pe toate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura