Actualitate

Mai puţine accidente rutiere grave

Livia Botici

Statistica Serviciului de Poliţie Rutieră Hunedoara pe primele şase luni ale anului arată că numărul accidentelor rutiere, petrecute pe şoselele din judeţul nostru, este în scădere. Potrivit oamenilor legii, cele mai multe evenimente rutiere negative s-au înregistrat joia, în intervalul orar 14-22.

Viteza, primul factor
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în judeţul Hunedoara s-au produs cu 34 mai puţine accidente grave, soldate cu morţi şi răniţi grav. În acest an, potrivit comisarului şef Dan Micu, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Hunedoara, au avut loc 129 de evenimente rutiere deosebit de grave, în urma cărora au rezultat 32 de persoane decedate şi alte 126 de rănite grav. „Chiar şi numărul accidentelor grave de pe DN7, cunoscut ca fiind drumul morţii, este într-o scădere simţitoare, de la 14 accidente, câte au avut loc în primele şase luni ale anului 2009, la opt evenimente grave, câte s-au petrecut în prima jumătate a anului 2010. Principala cauză a tuturor incidentelor nefericite, petrecute în trafic, este viteza. Şoferii trebuie să înţeleagă că atunci când calcă acceleraţia peste limitele legale, sunt cu un pas mai aproape de nenorocire. Ei trebuie să fie conştienţi că viteza ucide cu adevărat! Doar anul acesta au decedat 14 oameni, iar 51 au fost grav răniţi, din cauza excesului de viteză, la volan”, a declarat comisarul şef Dan Micu.

Amenzi de 1.000.000 de euro
Potrivit statisticii Poliţiei Rutiere, cele mai multe accidente rutiere grave se petrec joia, în intervalul orar 14-22. Astfel că, în această zi a săptămânii, în primele şase luni ale anului, au avut loc 23 de evenimente rutiere grave. Pentru neregulile descoperite în trafic, de la începutul lui 2010 până astăzi, oamenii legii au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de un milion de euro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura