Solidari cu minerii şi energeticienii din judeţul Hunedoara!

Angajaţii Complexului Energetic Hune­doara, mineri şi energeticieni, trec în aceste zile prin momente dificile. Incompetenţa şi indi­ferenţa guvernanţilor, dar şi a actualei conduceri a CEH, pun în pericol mii de familii, prin neplata drepturilor salariale ale anga­jaţilor minelor din Valea Jiului şi ai ter­mo­centralelor de la Mintia şi Paroşeni. Surzi la strigătul înecat de durere al acestor mun­ci­tori oneşti, guvernanţii fac dovada unui com­por­tament inuman, iresponsabil şi antiro­mâ­nesc, refuzând dialogul pentru ieşirea din impas.
Există soluţii! Ordonanţa de Urgenţă a Gu­vernului nr. 60/2019 asigură cadrul legal pentru divizarea CEH, respectiv pentru sal­va­rea de la faliment a unităţilor componente.
Aşa cum am promis, astăzi am transmis ministrului energiei, Virgil Popescu, şi ad­ministratorului special al CEH, un document prin care Consiliul Judeţean Hunedoara îşi rea­firmă intenţia şi disponibilitatea de a prelua în proprietate şi administrare Termo­centrala Mintia. Am sperat că şi primarul Devei, domnul Florin Oancea, se va alătură demersului nostru, însă am sperat şi am aşteptat în zadar. Nu renunţăm la demersul nostru pentru că este singura şansă de a salva acest obiectiv strategic cu rol deosebit de important în asigurarea echilibrului energetic la nivel naţional!
Fac un apel la luciditate şi solicit public actualei guvernări PNL – USR-PLUS – UDMR să întreprindă toate demersurile pentru a achita urgent drepturile salariale ale miilor de mineri şi energeticeni din judeţul Hune­doara. Învăţaţi să taie, să micşoreze şi să diminueze, cei care dirijează guvernarea
„N-avem”, uită că, în centrul oricărei acţiuni politice sau administrative trebuie să fie şi să rămână omul!
Domnule premier, educaţia şi sănătatea nu sunt priorităţi pentru dumneavostră. Nici pensionarii, nici studenţii şi nici copiii. Nici transporturile şi nici energia! În afară de a servi clientela de partid, aveţi de gând să lucraţi şi în interesul românilor!?
A trecut de mult al 12-lea ceas. Pentru CEH nu mai este timp! Asumaţi-vă o soluţie sau recunoaşteţi-vă neputinţa şi eliberaţi această ţară de blestemul incompetenţei!

Laurenţiu Nistor,
preşedintele CJ Hunedoara,
preşedintele PSD Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare