Energeticienii de la Mintia au protestat în curtea unităţii

Adriana Năstase

Este clar, a început sezonul protestelor, salariaţii Complexului Energetic Hunedoara declanşând grevele spontane, atât în Valea Jiului, cât şi la Termocentrala Mintia.
Astfel, ieri, zeci de salariaţi de la Termocentrala Mintia au protestat în curtea unităţii, nemulţumiţi de faptul că salariile pe luna ianuarie nu vor fi plătite la timp. La faţa locului s-a deplasat prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, pentru a vorbi cu protestatarii.
Potrivit preşedintelui Sindicatului “Solidaritatea Hu­ne­doara”, Cristian Iştoc, protestul s-a încheiat după ce angajaţii au primit asigurări din partea pre­fectului că vor primi salariile pe 26 februarie, la fel ca şi minerii.
„Protestul a fost sistat după discuţiile cu pre­fec­tul, care a dat asigurări ca banii de salarii vor fi acordaţi pe 26 februarie”, a precizat liderul sindical. Pe de altă parte, prefectul a declarat că va merge în 23 februarie la Ministerul Energiei, împreună cu o delegaţie a sindicatelor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, atât de la termocentrale, cât şi de la exploatările miniere, pentru a discuta pro­ble­mele din cadrul acestei companii.
Termocentrala Mintia numără aproximativ 700 de angajaţi şi face parte din Complexul Energetic Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare