„Şoimul din Parâng”, invitat la ediţia aniversară Red Bull X Alps

Maximilian Gânju

Vicecampion mondial la ediţia trecută a întrecerii exclusiviste derulată în Alpi, Toma Coconea (foto) are deja locul rezervat la ediţia aniversară din 2013 a concursului extrem. Înscrierea în concurs a fost demarată în urmă cu câteva zile, iar concurenţii doritori au timp până la jumătatea acestei luni să aplice pentru o participare.

Doar 30 din lume

Doar cei mai buni 30 de sportivi din lume vor avea şansa să ia startul la ediţia aniversară a Red Bull X Alps 2013. Prin urmare, chiar dacă până la 15 septembrie a.c., pentru înscrierea în concurs vor aplica sute de sportivi, organizatorii vor face o triere atentă, pentru a-i lua pe cei mai buni. Hunedoreanul Toma Coconea are deja locul asigurat, fiind unul dintre invitaţii de onoare, graţie performanţei din 2011, când a obţinut argintul pe pontonul de la Monaco. „Am şi confirmat deja participarea la ediţia de anul viitor şi încep antrenamentele în Nepal, unde voi pleca în aceste zile, iar apoi voi continua cu antrenamentul, acasă, în Parâng”, ne-a spus sportivul care mai are un titlu de vicecampion mondial la Red Bull X Alps.

Reguli schimbate

La ediţia de anul viitor, când se împlinesc 10 ani de la primul start dat în competiţia extremă, organizatorii promit un spectacol pe măsură. Totodată, pentru 2013 au fost schimbate şi câteva reguli ale concursului. Astfel, perioadele de odihnă impuse de organizatori vor fi mai lungi şi obligatorii, iar în miezul nopţii concurenţii nu vor mai avea voie să se caţere pe crestele Alpilor ori să zboare cu parapanta. În plus, au fost introduse şi modificări în privinţa echipamentelor de căţărare şi zbor care trebuie să fie certificate de Comunitatea Europeană. Sunt şi alte modificări ale regulamentului, toate menite să sporească siguranţa concurenţilor, dat fiind faptul că la ediţiile anterioare au fost unele mici accidente. Tot la ediţia de anul viitor, fiecare concurent va avea voie să fie însoţit de doi suporteri şi nu doar de unul, cum s-a întâmplat până acum.

Zece zile pentru a arăta că este cel mai bun

Red Bull X Alps este o competiţie extremă exclusivistă, derulată din doi în doi ani, şi doar 30 de sportivi sunt aleşi să ia startul şi să străbată cei 800 de kilometri de teren montan, pe jos sau în zbor. Toma Coconea este unul dintre favoriţi la câştigarea turneului. Cel mai important însă pentru parapantistul din Valea Jiului este că a câştigat simpatia fanilor de pe întreg mapamondul, fiind răsfăţatul lor. Pentru efortul său şi anduranţa de care a dat dovadă la ediţiile de până acum ale concursului, a fost poreclit „running man”.

 

One thought on “„Şoimul din Parâng”, invitat la ediţia aniversară Red Bull X Alps

  • 11 septembrie 2012 la 22:16
    Permalink

    🙂 Succes !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare