Primarul din Răchitova, nerăbdător să dea startul la investiţii

Magdalena Şerban

Un proiect european în valoare de 2,5 milioane de euro va aduce administraţiei locale din Răchitova posibilitatea de a transforma viaţa locuitorilor din comună, prin introducerea reţelelor de apă şi canalizare în satele Ciula Mare, Ciula Mică, Boiţa şi Vălioara, renovarea şi dotarea căminelor culturale din Răchitova şi Ciula Mică, precum şi înfiinţarea şi dotarea unui centru After-School în Răchitova.

Deocamdată, probleme de birocraţie

„Momentan lucrăm la caietul de sarcini, iar cel târziu până la finele lunii viitoare vrem să-l depunem pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Numai din primăvară preconizăm începerea lucrărilor pentru că, trebuie să respectăm paşii legali şi normali ce se impun în cazul licitaţiilor publice de atribuire a execuţiei. De exemplu, pe SEAP trebuie să stea postată 90 de zile, apoi să nu uităm că avem avize şi multă birocraţie. Doamne fereşte şi de ceva contestaţii, că atunci chiar vor întârzia lucrările şi numai de asta nu avem nevoie acum”, a subliniat Eugen Băiconi (foto), primarul comunei Răchitova.

Sediul primăriei intră în renovare

După spusele acestuia, edificiul administraţiei locale a fost, din păcate, printre ultimele aflate pe lista de priorităţi. Mereu au primat celelalte (cămine culturale, şcoli etc.). „Suntem ca şi croitorul acela care umblă cu hainele rupte. Vrem să ne apucăm de reabilitarea şi modernizarea sediului, pentru că am câştigat prin GAL-ul din care facem parte, un proiect în valoare de 250.000 de lei. Vom reface acoperişul, uşile trebuie să fie înlocuite, iar tavanele sunt şi ele praf. Vrem, de asemenea, să introducem încălzirea centrală, pentru că sobele de teracotă, opt în total,  cu care încălzim acum primăria, consumă multe lemne pe timpul iernii şi ajungem la cheltuieli prea mari”, a mai spus edilul din Răchitova.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nicolae Guţă jr. a picat, din nou, bac-ul

Nicolae Guţă junior, nimeni altul decât unul dintre copiii celebrului Nicolae Guţă, autointitulat „regele manelelor”, nu a obţinut note de...

Deşi nu sunt bani, lucrurile se mişcă la Brănişca

Dacă ar fi bani, multe s-ar face. Cam aşa stau lucrurile în comuna Brănişca, unde administraţia locală e cam blocată...

Gura lumii 4.09.2012

Mostra de înţelepciune populară conform căreia „gura bate fundul“ este deja arhicunoscută şi folosită. Chiar şi aşa, foarte mulţi oameni

Închide