Şoimul Băiţa, campioană de toamnă în Liga a IV-a

Ciprian Marinuţ

Chiar dacă a scos doar o remiză în ultima etapă a turului, Şoimul Băiţa a încheiat prima parte a sezonului în poziţia de lideră, la cinci puncte distanţă faţă de următoarele clasate, Hercules Lupeni şi Aurul Brad. Dezamăgirile turului sunt echipele Jiul Petroşani şi CNS „Cetate” II Deva, care ocupă ultimele locuri.

Lideră fără înfrângere
Şoimul Băiţa, deţinătoarea Cupei României faza judeţeană, este unica echipa neînvinsă în tur şi merituoasa campioană de toamnă. Gruparea din Băiţa a înregistrat a treia remiză în actualul campionat, după ce a terminat la egalitate, scor 4-4, în deplasare, în ultima etapă în compania Aurului Certej, campioana remizelor cu şase astfel de rezultate. Semi-eşecul liderei le-a permis urmăritoarelor Hercules Lupeni şi Aurul Brad să se apropie la numai cinci puncte distanţă. Lupenenii s-au impus, la limită, scor 1-0, în deplasare la Victoria Călan, iar Aurul Brad a câştigat cu 4-2 partida din deplasare cu Gloria Geoagiu. Cu toate că termină prima parte a campionatului în afara podiumului, pe locul patru, Inter Petrila a dat totul la partida din deplasare disputată în runda finală şi s-a impus cu scorul de 13-0 în faţa formaţiei CNS Cetate II Deva. Duma şi Dumitru au reuşit fiecare câte patru goluri în timp ce Dolha a perforat poarta de trei ori, iar Bocu de două ori. Petrila încheie turul pe locul patru la şapte puncte de liderul Şoimul Băiţa.

Echipe cu pretenţii, în subsolul clasamentului
O primă mare dezamăgire a sezonului este Minerul Uricani, care în partida cu Retezatul Haţeg a bifat şi cea de-a noua înfrângere. Este un sezon slab pentru fosta campioană judeţeană din Valea Jiului care încheie turul de campionat în subsolul clasamentului. O altă fostă campioană judeţeană, Universitatea Petroşani, are un sezon modest. După 360 de minute de invincibilitate graţie cărora au urcat până pe locul 10, studenţii au pierdut în faţa echipei CS Vulcan şi au încheiat turul cu o înfrângere. În fine, Jiul Petroşani şi CNS „Cetate” II Deva ocupă ultimele locuri şi sunt echipele care trebuie să caute soluţii pentru retur pentru a se redresa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.