Direcţia Silvică scoate mai puţini brazi în acest an spre vânzare

Pentru sărbătorile de iarnă din acest an, Direcţia Silvică Hunedoara va scoate la vânzare câteva sute de pomi de Crăciun, recoltaţi în urma unor lucrări silvice. Cei interesaţi să cumpere un brad cu aspect deosebit şi o anumită dimensiune pot solicita acest lucru printr-o comandă specială.
„În acest an avem în jur de 500 de pomi recoltaţi din pădure în urma unor lucrări silvice, dintre care 200 de brazi şi 300 de molizi. Dintre aceştia, o parte vor fi daţi personalului silvic, conform contractului colectiv de muncă, iar restul vor fi scoşi la vânzare, în perioada 8 – 10 decembrie.  Preţurile pentru brazi vor fi între 20 şi 30 de lei bucata, în funcţie de înălţimea acestora. Pentru molizi, preţurile sunt mai mici, pornind de la 10 la 25 de lei bucata. În acest an, faţă de anii trecuţi, am scos la vânzare mai puţine exemplare, care nu sunt de o calitate foarte bună, cum ar fi brazii crescuţi în pepinieră. De asemenea, vom livra pomi de Crăciun, cu înălţimea de peste trei metri, în urma unor comenzi speciale, preţurile fiind între 200 şi 600 de lei bucata”, a declarat Radu Crişan, directorul Direcţiei Silvice Hunedoara.
Acesta a adăugat că în perioada următoare vor fi întreprinse controale pentru împiedicarea tăierii ilegale de brazi. Verificările vor fi făcute împreună cu poliţişti sau jandarmi, iar orice neregulă depistată de către organele de control va fi sancţionată conform legii. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.