Actualitate

SMURD ajunge şi la Lunca Cernii

02pomieri smurd aparare locala
Dan Terteci
 
Asociaţia Salvital, care administrează serviciul SMURD, va avea noi membri. Dacă numeroase primării cu pretenţii au rămas datoare cu miliarde de lei la SMURD, altele vor să se înscrie în asociaţii. Asta, pentru că autorităţile locale de acolo au înţeles importanţa acestui serviciu pentru oamenii din zonele respective.
Bat drumul până la Hunedoara
Comuna Lunca Cernii de Jos este aşezată pe coamele şi văile munţilor Poiana Ruscă. Peste 1.400 de oameni trăiesc în satele şi cătunele răsfirate la zeci de kilometri unele de altele. Cu toate că nu are un buget precum oraşele sau comunele bogate din judeţ, Consiliul Local a decis în unanimitate, să devină membru al Asociaţiei Salvital. Asistenţa medicală în comună este deficitară. Doar o zi pe săptămână, timp de câteva ore, sătenii au parte de prezenţa unui medic. În rest, pentru orice problemă de sănătate sunt nevoiţi să bată drumul până la Hunedoara. Oamenii sunt bucuroşi că medicii şi paramedicii SMURD vor ajunge şi la ei. Până acum, i-au văzut doar la televizor.
Conducerea Consiliului Judeţean a recomandat tuturor primăriilor din judeţ să sprijine activitatea SMURD, care şi-a dovedit de atâtea ori utilitatea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura