EvenimentFlash

Sindicaliştii au pichetat sediile partidelor

03 pichetare
Nicolle Ebner
 
Reprezentanţi ai sindicatelor din toată sfera bugetară, constituite în Alianţa Bugetarilor, au protestat, ieri,  împotriva demagogiei politice şi împotriva faptului că, întreaga clasă politică a fost de acord cu ocolirea dezbaterii publice şi parlamentare pe cele trei pachete de legi pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea. Peste 200 de bugetari au pichetat, timp de două ore, sediile PSD şi PDL, din Deva, însă, nu au fost întâmpinaţi de nici un lider politic local.
Luni, grevă generală în învăţământ
Concret, bugetarii revendică renegocierea legii salarizării unitare, stoparea disponibilizărilor în sistemul bugetar – numai în învăţământ au fost operate 20.000 de concedieri-şi stoparea măsurii care încalcă orice principiu democratic, aceea de impunere a 10 zile de concediu fără plată, deşi se munceşte în acea perioadă. Ţinând cont de obrazul gros al politicienilor din coaliţia de guvernare, sindicaliştii se aşteaptă ca simpla pichetare a sediilor PSD şi PDL să nu aibă efectul scontat.
Prin urmare, protestul de ieri este doar un început al acţiunilor sindicale. „Luni, 5 octombrie, este anunţată prima zi de grevă generală în învăţământ, iar miercuri, 7 octombrie (Ziua Internaţională de Decenţă în Muncă), va avea loc un mare miting la Bucureşti, cu reprezentanţi din toată ţara, judeţul Hunedoara urmând a participa cu 50 de delegaţi. Luni, şcolile vor fi închise, nu se vor desfăşura nici un fel de activităţi didactice, iar elevii vor fi anunţaţi să stea acasă”, a declarat Paul Rusu, preşedintele
Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SÎP) Hunedoara.
Alianţa Bugetarilor din judeţul Hunedoara formată din sindicate din învăţământ, sănătate, administraţie publică, finanţe şi poliţie a început toamna protestelor, pichetând între orele 11.00 şi 13.00, sediile PDL şi PSD din reşedinţa de judeţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.