Politica si administratie

SME Europe, cea mai activă asociație în pandemie

SME Europe, asociația economică și pen­tru IMM-uri a Partidului Popular Euro­pean, s-a numărat printre cele mai active organizații ale PPE chiar și în contextul dificil al pandemiei, a fost una dintre con­cluziile Adunării Generale a SME Europe care s-a desfășurat săptămâna aceasta la Bruxelles.

Feedback de la antreprenori
Prim-vicepreședintele Asociației, depu­ta­tul european Iuliu Winkler, a arătat că SME Europe a fost extrem de preocupată de si­tuația sectorului european al IMM-urilor, de dificultățile și problemele cu care acestea s-au confruntat în perioada lockdown-urilor care s-au succedat de-a lungul întregii UE. ”IMM-urile au fost unii dintre actorii eco­nomici cei mai afectați de pandemie. Aso­ciația noastră a realizat două sondaje, unul în 2020 și unul actualizat în 2021, în rândul întreprinderilor mici și mijlocii din statele membre ale UE, scopul fiind acela de a primi un feedback direct de la antreprenori cu privire la experiențele lor și la impactul pan­de­miei”, a spus Winkler. Rezultatele sonda­jelor au fost urmate de conferințe și dez­ba­teri în cadrul cărora s-au discutat princi­pa­lele concluzii ale acestor studii, inclusiv as­pecte legate de accesul la fonduri, resurse umane și tehnologii care ar putea ajuta la ope­rațiunile zilnice ale IMM-urilor. ”Antre­pre­norii și IMM-urile din România au parti­ci­pat, de asemenea, la cele două sondaje, iar acestea au subliniat că procedurile biro­cra­tice complexe au reprezentat unele dintre principalele provocări atunci când a fost vorba de accesarea fondurilor vitale ale UE”, a adăugat europarlamentarul UDMR. Alte web­inarii au abordat provocările și opor­tu­nitățile digitalizării, guvernanța inteligenței artificiale sau participarea femeilor an­tre­prenor la inovare.
SME Europe a organizat deja 10 eveni­mente online în 2021 și are deja programate alte șase evenimente până la sfârșitul anului. ”Adunarea noastră generală a dis­cu­tat, de asemenea, despre următoarele eve­ni­mente cheie care se vor desfășura până la sfârșitul anului. În primul rând, ne vom con­cen­tra pe implicațiile Actului legislativ al ser­viciilor digitale și al pieței unice digitale, în al doilea rând, pe Pactul verde – Green Deal și pe impactul pachetului Fit for 55 asu­pra competitivității IMM-urilor și, în al treilea rând, pe oportunitățile oferite de relațiile consolidate dintre UE și Elveția pen­tru antreprenori și inovatori”, a mai arătat Iuliu Winkler.

Digitalizarea
SME Europe urmează să publice și do­cu­mentul său de poziție actualizat privind IMM-urile din Europa, care va include noi ele­mente rezultate din lecțiile învățate în urma pandemiei. Acest document abor­dea­ză prioritățile IMM-urilor în diverse domenii de interes, cum ar fi comerțul internațional, digitalizarea, transporturile sau sănătatea.
Conform lui Winkler, SME Europe se va concentra în activitatea sa pe impactul tranziției durabile și ecologice către de­car­bonizare, precum și pe problema eficienței energetice și a rezilienței lanțului de apro­vizionare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura