Situaţia parcării din spatele Casei de Cultură a rămas ca-n… tren

17 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

În luna august, scriam despre situaţia parcării din municipiul Deva, din spatele Casei de Cultură. Terenul din acel loc a fost revendicat şi a fost achiziţionat de o persoană privată. Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, spunea la vremea respectivă, că proprietarul cerea 20 de lei pe oră, sau pe zi pentru un loc de parcare în acel loc.

Mai mulţi deveni au reclamat situaţia din parcarea din spatele Casei de Cultură. În aceste condiţii, edilul şef al reşedinţei de judeţ declara că ”vor fi aplicate amenzi în acest caz. Terenul în suprafaţă de 388 metri pătraţi a fost dobândit iniţial prin hotărâre judecătorească, iar ulterior a fost înstrăinat prin contract de vânzare-cumpărare unei alte persoane. Actualul proprietar al terenului în suprafaţă de 388 mp a amenajat acolo o parcare fără să deţină documentele legale necesare. Serviciile de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Deva vor lua măsurile legale ce se impun pentru rezolvarea situaţiei”, spunea în luna august primarul Florin Oancea.
De atunci, nimic nu s-a schimbat. În plus, parcarea a fost închisă, proprietarul populând locul, pe margine, cu maşini vechi, pe care le-a încadrat cu bandă alb-roşie de avertizare, astfel ca să nu se poată parca acolo.
Am vrut să aflăm ce se mai întâmplă cu această parcare. Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat, ieri, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că Poliţia Locală a dat amenzi proprietarului terenului respectiv. Acesta nu s-a prezentat la primărie, până ieri, conform celor spuse de edilul şef, să ceară informaţiile şi documentele necesare pentru realizarea şi punerea în funcţiune a unei parcări private acolo. ”Dacă depune cerere pentru ca în acel loc să funcţioneze o parcare, trebuie să vedem dacă este posibil acest lucru. Până atunci, parcarea este ilegală!”, susţine primarul municipiului Deva.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Adevăratele mize din Pactul naţional pentru bunăstarea românilor

România a avut nenumărate propuneri de pacte şi acorduri, dar foarte puţine au avut o finalitate directă pentru oameni. Pentru...

Căderi de stânci în Defileul Jiului

Încă de la finele săptămânii trecute s-a observat pe DN 66, în Defileul Jiului, la km 116+300, că de pe...

Bulina neagră, 18.09.2019

Mirel-Liviu Sandu, bărbat de 28 de ani, flotant în Deva Pentru că a fost arestat preventiv pentru 30 de zile,...

Închide