Nemţii de la Bosch riscă să piardă 300.000 de euro la Simeria

17 septembrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Deşi au obţinut autorizaţia de construcţie încă de anul trecut, nici până astăzi, nemţii de la firma Bosch nu au început lucrările la fabrica de maşini de spălat la Simeria. Primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu (foto), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că va trimite o adresă firmei Bosch în legătură cu investiţia.
„Anul trecut, firma Bosch a achitat 300.000 de euro pentru autorizaţia de construcţie. În termen de un an avea obligaţia să pornească ridicarea fabricii, dar nu a făcut-o. În noiembrie 2019 expiră perioada respectivă şi, dacă nu începe lucrarea, cei de la Bosch vor pierde cele 300.000 de euro”, a declarat Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria.
Anul trecut, producătorul german a anunţat că a achiziţionat un teren şi va deschide la Simeria o fabrică de maşini de spălat. Investiţia se ridică la 100 de milioane de euro. Ar trebui angajate 700 de persoane, iar bugetul oraşului se estimează că va creşte cu cel puţin 25 la sută. După doar doi ani de activitate, Bosch estima o producţie anuală de un milion de maşini de spălat. Simeria ar deveni astfel a patra localitate din Europa, în care compania germană are unităţi de producţie.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mechenici spune:

    Bravo, Milule! Trimite adrese, boule! Ai înmormântat Simeria. Bine că ți-ai luat banii pe terenurile tale. Nesimțitule!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Situaţia parcării din spatele Casei de Cultură a rămas ca-n… tren

În luna august, scriam despre situaţia parcării din municipiul Deva, din spatele Casei de Cultură. Terenul din acel loc a...

Adevăratele mize din Pactul naţional pentru bunăstarea românilor

România a avut nenumărate propuneri de pacte şi acorduri, dar foarte puţine au avut o finalitate directă pentru oameni. Pentru...

Căderi de stânci în Defileul Jiului

Încă de la finele săptămânii trecute s-a observat pe DN 66, în Defileul Jiului, la km 116+300, că de pe...

Închide