Situația o ia razna. Cozi de ambulanțe cu covizi la spitale

Sorina Popa

Cozile de ambulanțe, de la Spitalul din mu­nicipiul Hunedoara i-a îngrozit nu numai pe medici, ci și pe hunedorenii care au văzut imaginile respective. Numărul de îmbolnăviri de Covid crește vertiginos, ieri,în județ înregistrându-se peste 200 de nooi cazuri. Iar la nivelul țării, drama este și mai mare, aproape 17.000 de noi cazuri, potrivit autori­tă­ților centrale.
Șeful Direcției de Sănătate Pu­blică (DSP) Hu­ne­doa­ra, Sebastian Mezei (medalion), a declarat că cele mai mul­te lo­curi des­ti­nate bol­na­vilor de Co­vid sunt la spi­talul din Hu­ne­­doa­ra, 112, din care 30
sunt încă neocupate. Tot aici, susține Mezei, 12 paturi sunt la Pediatrie.
„La Spitalul din Petroșani avem 26 de pa­turi pentru acești bolnavi, din care șase la ATI, toate fiind ocupate. La Spi­talul Județean de Urgență Deva situația este următoarea: 68 de locuri pentru bolnavii Covid, nici unul liber. Dar aici vor mări numărul de paturi. În total, în județ sunt 35 de locuri la ATI pentru acești bolnavi, nici un loc liber. În ultimele două săptămâni, sunt înregistrați 2.443 de bolnavi cu coronavirus în județ”, a declarat Sebastian Mezei, directorul executiv al DSP Hunedoara.
Până ieri, 12 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.382.531 de cazuri de infectare cu noul coro­na­virus (COVID – 19), dintre care 4.205 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.Un număr de 1.188.975 de pacienți au fost declarați vindecați.
În ultimele 24 de ore au fost în­re­gis­trate 16.743 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 260 sunt ale unor pa­ci­enți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima in­fectare. În județul nostru, ieri, 40 de lo­calități se aflau în scenariul roșu, cu pes­te 3 la mia de locuitori, infectări.

One thought on “Situația o ia razna. Cozi de ambulanțe cu covizi la spitale

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.