Pleacă sau nu Mirel Rădoi de la Națională?

Mirel Rădoi (foto) a anunţat, în con­fe­rinţa de presă, de după meciul cu Armenia, că după ultimele meciuri din grupa de cali­fi­care la Cupa Mondială 2022, cu Islanda şi Liechtenstein, contractul său cu Fede­raţia Română de Fotbal expiră şi că echipa naţională va avea nevoie de un alt antre­nor. De altfel, arțăgos, Mirel Rădoi le-a vorbit pe un ton superior jurnaliștilor:

Contractul expiră în noiembrie
„În momentul de faţă ar trebuie să vor­bim despre partidele rămase şi nu despre situaţia mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federaţiei să vină cu vreun con­tract. Şi dacă s-ar prelungi, ar fi cu acor­dul meu. Oricine, din luna noiembrie încolo, poate fi în faţa dumneavoastră, aşa că orice este posibil. Îmi vine greu să cred că acum vreţi să mai fiu aici, după ce în tur voiaţi să-mi dau demisia. Mi-e greu să cred că după partida cu Islanda (n.r.-barajul pentru EURO 2020), când voiaţi să plec, acum vreţi să mai rămân la echipa na­ţio­nală vreo doi ani, să mai staţi cu mine pe aici. Reacţionăm doar în funcţie de re­zul­tat? Nu are rost, mă ştiţi. Din luna no­iem­brie, echipa naţională trebuie să-şi gă­seas­că antrenor. Indiferent ce se întâmplă. Şi dacă vom fi pe primul loc, eu nu voi mai fi, am spus foarte clar. Contractul meu se ter­mină, îmi văd de treaba mea, echipa naţională rămâne în continuare, să aduceţi pe cine vreţi dumneavoastră”, a declarat Mirel Rădoi.
Selecţionerul a precizat că înţelegerea cu FRF se prelungeşte automat doar cu acor­dul său, dar Federaţia Română de Fot­bal nu i-a făcut până în acest moment o ofertă de prelungire a contractului.
„Pentru mine nu ar însemna foarte mult o calificare la baraj, ar însemna pentru e­chipa naţională şi pentru băieţi. (…) Gân­durile nu mi le-am schimbat, cred că tre­buie să vorbim despre meciurile echipei na­ţionale şi nu despre mine. Eu vreau să câş­tigăm cele două meciuri şi apoi vom vedea ce va fi, contractul meu se termină în luna noiembrie. Oferte au fost până acum, în momentul de faţă chiar nu am nimic, vă dau cuvântul de onoare, nu am nicio înţelegere tacită. Federaţia nu mi-a făcut o ofertă şi dacă ar face-o nu aş ac­cep­ta, e un ciclu care s-a terminat din punc­tul meu de vedere. Nu am ce să re­proşez Federaţiei, mi-a pus totul la punct. Am nevoie de o pauză, dacă va veni apoi o ofertă, probabil că voi accepta”, a com­pletat Rădoi.
Germania, liderul grupei cu 21 de puncte, şi-a asigurat calificarea la CM 2022. Pe lo­cul secund se află România, cu 13 puncte, Macedonia de Nord e a treia, cu 12 puncte, Armenia e a patra, cu 12 puncte, Islanda se află pe cinci, cu 8 puncte, iar Liechtenstein e ultima, cu un punct.
Ultimele meciuri din grupă vor avea loc luna viitoare, România urmând să joace a­casă cu Islanda (11 noiembrie) şi în de­pla­sare cu Liechtenstein (14 noiembrie). Câş­ti­gătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.

One thought on “Pleacă sau nu Mirel Rădoi de la Națională?

  • 13 octombrie 2021 la 8:48
    Legătură permanentă

    Mare OM, mare caracter. A fost și mare fotbalist, un simbol al STELEI și al naționalei României. Bravo lui!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.