Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 3 mai 2020

3 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, până vineri, 1 mai, în judeţul Hunedoara un număr de 527 persoane au fost confirmate pozitive la virusul Covid-19. Din rândul acestora 57 de persoane au decedat, iar 176 de persoane s-au vindecat. În carantină se află 248 de persoane, iar 706 persoane au ieşit din carantină. De asemenea, în izolare se află 329 de persoane, iar 7.093 de oameni au ieşit din izolare.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 101.150 lei.
Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 57 misiuni, cu 101 jandarmi şi au aplicat 6 sancţiuni în valoare de 5.500 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.
Până duminică, 3 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.163 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.869 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 780 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi şi Maramureş, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 431 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 255 pacienţi.
La nivelul întregii ţări, în carantină instituţionalizată sunt 13.349 de persoane. Alte 20.123 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 195.508 teste.
Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 519 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele 24 de ore, 5.834 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.142.285 lei. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Magazinul online al Direcţiei Agricole Hunedoara, la un click distanţă de producători şi cumpărători

Magazinul virtual lansat în 7 aprilie a.c. de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Hunedoara se bucură de succes în rândul fermierilor...

Pandemia nu opreşte investiţia de alimentare cu gaz metan a municipiului Brad

Proiectul de alimentare a municipiului Brad cu gaz metan merge înainte, chiar dacă e pandemie. Investiţia nu a fost oprită...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Tăcerea

Învăţăm să vorbim încă din primul an de viaţă şi toată lumea se bucură în jurul nostru, cu fiecare cuvânt...

Închide