Magazinul online al Direcţiei Agricole Hunedoara, la un click distanţă de producători şi cumpărători

3 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Magazinul virtual lansat în 7 aprilie a.c. de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Hunedoara se bucură de succes în rândul fermierilor şi producătorilor agricoli hunedoreni, pe de-o parte şi al consumatorilor pe de altă parte. Portalul www.piatahunedoreană.ro se doreşte a fi o soluţie la îndemână şi un loc ideal în care cererea este pusă în contact cu oferta.

Produse direct de la sursă
„Producătorii autorizaţi au posibilitatea gratuită să posteze anunţuri cu ceea ce au de vânzare, indiferent că vorbim de produse de carmangerie, lactate, legume etc, deci o gamă variată de sortimente, iar consumatorii comandă ceea ce au nevoie, urmând să primească cumpărăturile chiar la domiciliu. Se pot înscrie nu doar cei cu întreprinderi individuale, PFA-uri, societăţi comerciale sau alte entităţi juridice, ci şi persoanele fizice care deţin atestat de producător. Cum nu toată lumea se pricepe la mediul online, putem da o mână de ajutor dacă ni se solicită, referitor la publicarea anunţurilor. Putem fi contactaţi pe adresa de Facebook (https:// www.facebook.com/Directia.pentru.Agricultura.Judeteana.Hunedoara), pe e-mail ([email protected] sau [email protected]) ori telefonic la numerele 0254/217453 sau 0254/218555. Am luat legătura cu o bună parte din rândul producătorilor din judeţ pentru a-i informa că şi-ar putea comercializa produsele în acest fel, folosindu-se de facilităţile unui magazin virtual. Este un instrument modern de comerţ şi totodată oferă clienţilor comoditate, scutindu-i de a investi timp prin magazine, de cheltuieli cu transportul etc”, a precizat Călin Petru Marian (foto), directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Hunedoara.
Acesta a mai subliniat faptul că era absolut necesar să se facă un pas înainte în secolul în care Internetul a ajuns să fie tot mai exploatat de segmentele de consum. Totodată, magazinul online este o pârghie solidă de comunicare şi desfacere a mărfurilor, dată fiind situaţia în care fermierii şi producătorii autohtoni sunt nevoiţi să-şi care recoltele şi animalele prin târguri şi pieţe pentru a câştiga un ban cinstit pe urma muncii lor, de multe ori efortul depus fiind cu mult mai mare comparativ cu veniturile înregistrate. Iar acum, în situaţia când ne aflăm în stare de urgenţă, cu interdicţiile de rigoare, acest portal online pentru producătorii agricoli este cât se poate de binevenit.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pandemia nu opreşte investiţia de alimentare cu gaz metan a municipiului Brad

Proiectul de alimentare a municipiului Brad cu gaz metan merge înainte, chiar dacă e pandemie. Investiţia nu a fost oprită...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Tăcerea

Învăţăm să vorbim încă din primul an de viaţă şi toată lumea se bucură în jurul nostru, cu fiecare cuvânt...

Incendiu la un fost motel din Luncoiu de Jos

Ieri, pompierii au stins un incendiu pornit la o clădire din localitatea Luncoiu de Jos, unde a funcţionat un motel....

Închide