Pandemia nu opreşte investiţia de alimentare cu gaz metan a municipiului Brad

Adriana Năstase

Proiectul de alimentare a municipiului Brad cu gaz metan merge înainte, chiar dacă e pandemie. Investiţia nu a fost oprită şi asta înseamnă mult pentru brădeni, care nu au avut gaz metan niciodată.

Primarul, mulţumit de cum merg lucrările
Primarul Bradului, Florin Cazacu, a anunţat pe pagina sa de socializare că „în data de 1 mai 2020 a fost executată lucrarea de subtraversare a Autostrăzii A1, zona Bejan, cu tubul de protecţie pentru conductă! Proiectul mai are de parcurs câteva etape importante şi cu grad ridicat de dificultate. Felicitări constructorilor şi tuturor celor implicaţi în implementarea şi derularea acestui proiect! Mulţumiri SNTGN Transgaz pentru susţinerea acestui proiect de importanţă majoră pentru comunitatea brădeană. Aşadar, m-am bucurat de un 1 Mai, ca de o adevărată zi a muncii, cu sentimentul bucuriei, că marele proiect al aducţiunii de gaz metan la Brad, proiect atât de necesar pentru comunitatea brădeană, a mai făcut un pas înainte!”.
Pentru tronsonul de conductă DN 300 Mintia – Brad valoarea lucrărilor de execuţie a fost estimată la 22 de milioane de lei.

Din banii companiei
Reamintim că, la sfârşitul lui 2018, la Primăria municipiului Brad, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la conducta de transport gaze naturale etapa I, tronsonul Mintia-Brad. Finanţarea este asigurată de SNTGN Transgaz SA, iar valoarea contractului este de 22.455.347 de lei. „În vederea creşterii siguranţei alimentării cu gaze naturale a consumatorilor din vestul ţării, respectiv din judeţele Hunedoara, Arad şi Bihor, este necesară şi oportună construirea unei conducte de transport gaze naturale pe direcţia Mintia – Brad – Ştei, care va interconecta conducta de transport gaze naturale DN 400/300 Cefa – Căpîlna – Beiuş – Ştei cu conducta de transport gaze naturale DN 300 Simeria – Mintia. Prin realizarea acestei interconectări se va asigura în acelaşi timp echilibrarea Sistemului Naţional de Transport (SNT), alimentarea cu gaze naturale a localităţilor de pe traseul conductei, precum şi creşterea flexibilităţii SNT pentru preluarea vârfurilor de consum, din zona de vest a ţării”, au declarat şefii de la Transgaz la acea vreme.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Tăcerea

Învăţăm să vorbim încă din primul an de viaţă şi toată lumea se bucură în jurul nostru, cu fiecare cuvânt...

Incendiu la un fost motel din Luncoiu de Jos

Ieri, pompierii au stins un incendiu pornit la o clădire din localitatea Luncoiu de Jos, unde a funcţionat un motel....

Pagubă de aproape 200 de mii de lei

Pierdere de 189.000 de lei pentru un operator economic din Şoimuş, după o vizită a poliţiştilor Biroului de Combatere a...

Închide