Situaţia infecţiilor cu COVID-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 22 aprilie 2020

22 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Ultima Ora

Până miercuri, 22 aprilie, în judeţul Hunedoara s-a înregistrat un număr de 405 persoane infectate cu coronavirus. Au decedat 46 de persoane.
În carantină se aflau 281 de oameni, iar 473 au ieşit din carantină. De asemenea, în izolare sunt 504 persoane, iar 6.017 au ieşit din izolare. Vindecate şi externate sunt 74 de persoane.
În ultimele 24 de ore, poliţiştii hunedoreni au executat 54 de misiuni specifice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19. În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 72.000 de lei. Dintre sancţiunile contravenţionale aplicate, 53 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei, în conformitate din Ordonanţa Militară nr. 3/2020 şi o altă contravenţie în context.
Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 141 de misiuni, cu 220 jandarmi şi au aplicat şapte sancţiuni în valoare de 12.000 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare. În acţiunile care au loc zilnic în judeţul Hunedoara sunt implicaţi şi lucrători ai Poliţiilor locale şi ai Ministerului Apărării Naţionale.
Până ieri, 22 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.710 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.406 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 508 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj şi Prahova, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 468 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 288 de pacienţi.
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 12.809 de persoane. Alte 40.774 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 106.357 de teste.
Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 457 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 4.950 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.406.813 lei.
(Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Curăţenie de primăvară la Sarmizegetusa Regia

La Sarmizegetusa Regia sunt în plină desfăşurare acţiunile de igienizare specifice acestei perioade a anului.

Note de lector. Ioan Aurel Pop: „De la Romani la Români, pledoarie pentru latinitate“

În anul 2019, Editura Litera a determinat publicarea volumului menţionat în titlul acestor note de lector. Există două repere pe...

Noi descoperiri la Castelul Corvinilor, cu prilejul restaurării

O frescă din secolul al XV-lea, păstrată în condiţii „excepţionale“, şi un etaj de apărare situat la baza Turnului Alb...

Închide