Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 16 iunie 2020

16 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până ieri, marţi, 16 iunie, în judeţul Hunedoara 640 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea, 75 de persoane au decedat, iar 573 s-au vindecat. În carantină se află 39 de persoane, iar 1.201 au ieşit din carantină. În izolare se află 1.536 de persoane şi 7.619 au ieşit din izolare. Internate în spital sunt cinci persoane.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Menţionăm că în aceste date statistice sunt incluse şi persoanele cu domiciliul în alte judeţe şi care au fost depistate pozitiv, au fost externate sau au decedat în judeţul Hunedoara. În raportările naţionale, referitoare la judeţul Hunedoara, nu sunt cuprinse şi cazurile prezentate mai sus, acestea fiind alocate judeţelor de reşedinţă.
Până marţi, 16 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 22.415 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.071 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 1.437 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
În intervalul 15.06.2020 (10:00) – 16.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (şapte bărbaţi şi trei femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Brăila, Braşov, Călăraşi, Iaşi, Bucureşti, Neamţ, Prahova şi Vrancea.
Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 de ani, două decese la categoria de vârstă 60-69 de ani, două decese la categoria de vârstă 70-79 de ani şi cinci decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 250 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 173 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 1.407 de persoane. Alte 86.122 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 573.638 de teste.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 107 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 134.700 lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, a fost constatată, ieri, o infracţiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Totodată, în data de 15 iunie, 86 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bani frumoşi în vistieria Castelului Corvinilor

Primăria municipiului Hunedoara informează că săptămâna trecută, 3.305 vizitatori au trecut pragul Castelului Corvinilor, aceasta însemnând încasări de 82.236 de...

A revenit normalitatea la UAMS Baia de Criş

După ce şi Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş a fost lovită de pandemie, aici fiind confirmate cazuri de...

Râu de Mori: apele au venit cu necazuri

Autorităţile publice din Râu de Mori au fost în alertă maximă după ce inundaţiile au pus stăpânire pe comună. S-a...

Închide