Situația infecțiilor cu Covid-19 în județ și la nivel național, în 15 mai 2020

15 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, și până vineri, 15 mai, în județul Hunedoara 598 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea 65 de persoane au decedat, iar 470 s-au vindecat. În carantină se află 278 de persoane, iar 899 au ieșit din carantină. În izolare se află 168 de persoane și 7.749 au ieșit din izolare.

Polițiștii hunedoreni au acționat în sistem integrat alături de alături de jandarmi, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I. Aceștia au fost prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.

Până vineri, 15 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.437 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.370 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1056 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internați 219 de pacienți.

La nivel național, în carantină instituționalizată sunt 14.441 de persoane. Alte 14.791 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 294.601 de teste.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 578 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Guvernarea PNL anulează gratuitatea învățământului de stat și discriminează grav elevii!

Și în învățământ, guvernarea liberală și-a dat proba improvizației și a incompetenței. Deși se știa foarte bine că sute de...

Precizări de la MTS pentru reluarea activităţii sportive după 15 mai

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat noi detalii despre reluarea Ligii 1: „Până la data de 1 iunie,...

Semne de întrebare pentru Campionatul European de handbal feminin

România s-a calificat direct la Campionatul European de handbal feminin 2020, organizat în decembrie de Danemarca şi Norvegia, dar la...

Închide