Guvernarea PNL anulează gratuitatea învățământului de stat și discriminează grav elevii!

15 mai 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Și în învățământ, guvernarea liberală și-a dat proba improvizației și a incompetenței. Deși se știa foarte bine că sute de mii de elevi n-au cum să urmeze cursuri online, pentru că pur și simplu n-au mijlocele necesare, Ministerul Învățământului a omis această evidență. Mesajele transmise au dovedit faptul că Guvernul Orban a făcut o discriminare de neiertat, adresându-se doar unei categorii de elevi, celor care și-au permis un calculator, un laptop sau un smartphone.

Abia acum, după două luni și aproape de ridicarea stării de urgență, cei de la PNL au aflat că cel puțin 250.000 de elevi nu au mijloacele necesare pentru a participa la acest gen de cursuri și anunță că vor achiziționa suportul tehnic pentru aceștia… curând.

Dar, Guvernul trebuia să asigure condiții egale tuturor elevilor din învâtământul de stat. Așa cum Iohannis și Orban au instituit starea de urgență, așa aveau și obligația legală și constituțională să asigure tuturor elevilor toate condițiile pentru desfășurarea cursurilor online – de la tablete/calculatoare până la internet gratuit și licențele necesare utilizării diverselor programe.

PSD atrage atenția că este o discriminare neconstituțională tentativa guvernării Iohannis-Orban de a da tablete doar copiilor fără posibilități.

S-a demonstrat că PNL nu acceptă nimic din ce propune PSD, chiar dacă propunerile sunt în interesul românilor, încă o dovadă fiind faptul că în noiembrie 2019, cu o nonşalanţă caracteristică, noul Ministru al Educaţiei, a ignorat programul “România modernă, România digitală”, propus de PSD. Acest program, în valoare de 2 miliarde lei, din care 400.000 lei reprezentau cofinanţarea naţională, iar 1.600.000.000 lei reprezentau fonduri externe nerambursabile, nu a fost implemementat de guvernarea actuală. Oare chiar nu au înțeles cei de la putere importanța programului sau au refuzat să-l implementeze pentru că era din nou o propunere PSD?

Astăzi, utilitatea existenței și funcționării acestui program ar fi fost cu adevărat apreciată, el fiind destinat schimbării sistemului de predare a lecţiilor, prin achiziţionarea de table inteligente şi de tablete. Programul propus de PSD ar fi ajutat învățământul românesc să facă un salt semnificativ în secolul XXI, nu cu pași mici, ci într-un mod rapid.

Dar, Președintele României, Klaus Iohannis, Primul Ministru, Ludovic Orban și Ministrul Învățământului, Monica Anisie, au avut “grijă” ca unii dintre elevi să se simtă mai importanți decât alții, unii să se simtă văzuți, iar alții ignorați.

Oare cum își vor aminti elevii defavorizați această perioadă?

Deputat Laurențiu Nistor, președintele Organizației Județene PSD Hunedoara

 

 

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. pensionar spune:

    dar voi nu ati discriminat oamenii cand i ati impartit in pensionari contributivi si pensionari speciali?
    nu va e jena?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Precizări de la MTS pentru reluarea activităţii sportive după 15 mai

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat noi detalii despre reluarea Ligii 1: „Până la data de 1 iunie,...

Semne de întrebare pentru Campionatul European de handbal feminin

România s-a calificat direct la Campionatul European de handbal feminin 2020, organizat în decembrie de Danemarca şi Norvegia, dar la...

Federaţia de Gimnastică sună adunarea la antrenamente

Imediat ce măsurile o vor permite, Federaţia Română de Gimnastică a agreat împreună cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român modul...

Închide